Για τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων (προς το παρόν στην Αμερική)

Του Θεόδωρου Καμπέρου Προϊστάμενος της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας.

Μετά την πρόσφατη – απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, να ανατρέψει την ιστορική απόφαση του 1973 με την οποία νομιμοποιήθηκε η άμβλωση πλήθος διαδηλωτών κατάκλυσαν τους δρόμους. Το Ανώτατο Δικαστήριο και ο Λευκός Οίκος απέφυγαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο οι συντηρητικοί δικαστές εμφανίστηκαν διατεθειμένοι να περιορίσουν, αν όχι να αναιρέσουν, την προστασία για τις αμβλώσεις και να αφήσουν τις πολιτείες να αποφασίσουν ξεχωριστά.

Εδώ ξεκινάνε οι σκέψεις. Πρακτικά η άμβλωση είναι το δικαίωμα του κάθε ένα, να αποφασίσει αν και πότε θέλει να φέρει στην ζωή έναν νέο άνθρωπο. Οι λόγοι που συντελούν στην απόφαση αυτή, είναι προφανώς πολλοί και σεβαστοί. Ουσιαστικά πρόκειται για την πιο σημαντική απόφαση που καλείται να λάβει κάθε άνθρωπος στην ζωή του.

Πρέπει λοιπόν να είναι απόλυτα σίγουρος για την πρόθεση του, την επιθυμία του, τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει, τις συνθήκες που θα αντιμετωπίσει. Επίσης η Επιστήμη έχει αποφανθεί έως πότε και πώς είναι αυτό δυνατόν να γίνει η διακοπή της εγκυμοσύνης. Και ξαφνικά εκεί που πιστεύεις ότι κάποια σοβαρά κοινωνικά θέματα έχουν απαντηθεί, ξεκινά μια νέα θεσμική περιδίνηση που απελευθερώνει μια διαφορετική για τα κεκτημένα αντίληψη, κάτω από μια κατ’ επίφαση ηθική.Εχει ενδιαφέρον να δούμε την διεθνή συγκυρία.

Η Γη πάσχει από υπερπληθυσμό, συνεχείς πολέμους και φτώχεια στο συντριπτικό κομμάτι του πληθυσμού της. Οι άνθρωποι σε πολλές χώρες πεινάνε και εκατομμύρια παιδιά πεθαίνουν από την πείνα και τις αρρώστιες. Σε έναν τέτοιο κόσμο συζητάμε πάλι, για την παράβαση της ηθικής, που ενέχει η έκτρωση ,τα δικαιώματα του αγέννητου παιδιού και τα σχετικά.

Πόση υποκρισία!!!

Ακόμα και ο Θεός τις βουλές του οποίου επικαλούνται οι απανταχού όψιμοι ανταποκριτές του επί της γης, θα φρίττει εκεί πάνω με τα καμώματά μας. Ενώ οι δυτικές κοινωνίες που έχουν την ισχύ και είναι κάτοχοι του πλούτου, κάνουν ελάχιστα για να λυθούν όλα τα παραπάνω, κρατάνε για τον εαυτό τους την πολυτέλεια της “Ανακύκλωσης των προβληματισμών και του επαναπροσδιορισμού των ορίων της ηθικής”.

Ενα ακόμα εξαγωγικό τους προϊόν αλήθεια… οι θεωρίες και οι φιλοσοφίες!…

Το ελάχιστο που έχουν να κάνουν είναι τουλάχιστον να συνυφάνουν, να συμβάλουν σε ένα ουμανιστικό αλλά και σύγχρονο κοινωνικό “main streaming ”, βασισμένο στις επιτεύξεις της επιστήμης και της γνώσης, αλλά επιλέγουν την οπισθοδρόμηση !!!
Ξεχνάνε ότι είναι αυτοί που επηρεάζουν ,που προτείνουν, τις βέλτιστες δυτικές πρακτικές τους, στις… υπανάπτυκτες κοινωνίες … στις οποίες σταθερά είχαν αναλάβει τη “σωτηρία των ψυχών τους,” μέσα από τον θρησκευτικό τους προσηλυτισμό τόσα χρόνια τώρα.

Αλλά όχι ότι τα πράγματα είναι και καλύτερα στις δικές τους και στις δικές μας Δυτικές κοινωνίες . Εκεί που η ανεργία και η φτώχεια επίσης μαστίζει τα μεγάλα πληθυσμιακά στρώματα. Σε όλους αυτούς που δεν τους δίνουν λύσεις στη ζωή τους να ενταχθούν κοινωνικά, τους επιβάλλουν πότε θα γίνουν γονείς, χωρίς τη θέλησή τους…

Ενδιαφέρον όμως έχει και μια άλλη παράμετρος φαινομενικά άσχετη. Οι δυτικές κοινωνίες είναι φιλόζωες. Με την ραγδαία ανάπτυξη των μέσων δικτύωσης, έχει προκύψει ένα από το ισχυρότερα LOBBY παγκόσμια, αυτό των Φιλόζωων. Μέσα από τη δύναμη της δικτύωσης που έχουν αποκτήσει, προωθούν νομοσχέδια σε όλες τις “Αναπτυγμένες’’ χώρες, τις “δικές’’ τους, που μεριμνούν για την ευζωία των Ζώων. Πλέον αν κάποιος κλοτσήσει ένα ζώο, αυτό είναι είδηση και το δίκτυο θα αντιδράσει αστραπιαία, ενώ αν κάποιος κλοτσήσει έναν συνάνθρωπό του, όχι δεν είναι και μάλλον αυτό θα συγκινήσει λίγους.

Οι Φιλόζωοι έχουν αντιληφθεί ότι κυρίαρχο ζήτημα για τα οικόσιτα είναι ο έλεγχος των γεννήσεων. Η υποχρεωτική στείρωση επιλέχθηκε σαν ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος περιορισμού τους.
Παραδόξως το ίδιο θέμα όσο αφορά το ανθρώπινο είδος κλωθογυρνάει συνεχώς με συνεχείς ανατροπές κεκτημένων.

Μοιάζει να ανησυχούνε λιγότερο για την τύχη και το μέλλον που θα έχουν οι ‘’αδέσποτες’’ ψυχούλες που θα γεννηθούν. Να ανησυχούν λιγότερο για τις “αμφισβητούμενης ποιότητας’’ πρακτικές διακοπής της εγκυμοσύνης που θα ανθίσουν, τις παράνομες, που θα έρθουν να καλύψουν το κενό.

Σίγουρο είναι ότι όλα τα παραπάνω εντάσσονται σε έναν παγκόσμια αναφυόμενο νεοσυντηρητισμό, απότοκο των αδιεξόδων στην επίτευξη λύσεων, για τα προβλήματα που απασχολούν τις μεγάλες πληθυσμιακές Ομάδες από άκρη σε άκρη στον κόσμο .Οσο πιο συχνά ακούς την επίκληση του “θεού” από το στόμα των ηγετών, σε Ανατολή και Δύση, με όποιο όνομα και αν έχει αυτός, προκειμένου να εξασφαλίσουν ‘’ISO-πιστοποίηση της ποιότητας’’ των αποφάσεών τους, τόσο πιο πολύ πρέπει να αντιλαμβανόμαστε ότι είναι ανάγκη οι “Ανθρωποι’’ να παρέμβουν άμεσα, με την απλή τους λογική.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ