Γιάννης Καρβέλης: Δεν υπάρχει πρόβλημα στο Αίγιο! Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ απαντά στην ανακοίνωση των νοσοκομειακών γιατρών

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ καταρρίπτει τις καταγγελίες για ελλείψεις στο Ακτινολογικό του νοσοκομείου

Απόλυτος και κατηγορηματικός ήταν ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης στην απάντησή του στην «Παναιγιάλεια», όταν του ζητήθηκε ν’ απαντήσει στην ανακοίνωση-καταγγελία, προ ολίγων ημερών, του ΔΣ των Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας για σοβαρά κενά και δυσλειτουργίες στο Ακτινολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Αιγίου.

Η ανακοίνωση παρουσιάζει το Ακτινολογικό του Νοσοκομείου να είναι στα πρόθυρα διάλυσης, αλλά ο κ. Καρβέλης διαφωνεί πλήρως και εξηγεί: «Το λέω κατηγορηματικά. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο Νοσοκομείο με το Ακτινολογικό και απορώ πραγματικά γιατί διαδίδουν τέτοια ανυπόστατα πράγματα. Το Ακτινολογικό έχει 4 οργανικές θέσεις. Οι 3 καλύπτονται καθημερινά και μόνο με μία θέση υπήρχε πρόβλημα εξαιτίας αναρρωτικής άδειας ενός γιατρού. Φροντίσαμε, όμως, άμεσα και πήραμε έναν ακτινολόγο από το Κέντρο Υγείας Αιγίου, που αναπληρώνει τη μία κενή θέση. Συνεπώς, και οι 4 οργανικές θέσεις είναι καλυμμένες. Αδυνατώ να κατανοήσω γιατί προσπαθούν να βγάλουν προς τα έξω ένα θέμα που δεν υφίσταται».

Πριν από λίγες μέρες, μόλις, το ΔΣ της ΕΙΝΑ εξέδωσε ανακοίνωση: «Η κατάσταση που διαμορφώνεται στο Ακτινολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Αιγίου είναι τραγική, με τους συναδέλφους ακτινολόγους που έχουν απομείνει να είναι στα πρόθυρα της παραίτησης από το ΕΣΥ. Τρεις μόλις συνάδελφοι καλούνται να καλύψουν πλήρες εφημεριακό πρόγραμμα με 24 ώρες εφημερίες για τον μήνα Δεκέμβριο και εφεξής, μετά την πολύμηνη αναρρωτική άδεια συναδέλφου ακτινολόγου και την αναστολή μετακίνησης από το Νοσοκομείο Καλαβρύτων έτερου συναδέλφου.

Το Ακτινολογικό Τμήμα λειτουργεί τα τελευταία χρόνια πλήρως, με πολλαπλασιασμό των διαγνωστικών απεικονιστικών εξετάσεων, τόσο στον Αξονικό Τομογράφο όσο και στον υπέρηχο, καλύπτοντας και το Νοσοκομείο Καλαβρύτων, μειώνοντας κατακόρυφα την ταλαιπωρία και τις μετακινήσεις ασθενών προς τα νοσοκομεία της Πάτρας.

Ομως, από ό,τι φαίνεται, η Διοίκηση του Νοσοκομείου και της 6ης ΥΠΕ συνειδητά με τις αποφάσεις τους, επιχειρούν την απορρύθμιση της λειτουργίας του, καθώς και όλου του νοσοκομείου, που καλύπτει χιλιάδες πολιτών της Αιγιαλείας.
Απαιτούμε άμεσα την παρέμβαση του υπουργείου Υγείας και του διοικητή της 6ης ΥΠΕ για να λυθεί το πρόβλημα και να μη διαλυθεί ένα Τμήμα που λειτουργεί αποτελεσματικά και υποδειγματικά χάρη στην υπερπροσπάθεια των συναδέλφων».

* Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αιγίου πραγματοποίησε 5ωρη στάση εργασίας την Παρασκευή. Υπήρξε μεγάλη συμμετοχή, κυρίως από συμβασιούχους υγειονομικούς όλων των ειδικοτήτων (διοικητικοί, νοσηλευτές, τεχνικοί, καθαρίστριες, φύλακες, τραπεζοκόμοι).

Ο Σύλλογος ζητά απευθείας μονιμοποίηση ή σύμβαση αορίστου χρόνου όλων των συμβασιούχων (επικουρικών, ΣΟΧ, ΟΑΕΔ) με πρωτοβουλία της κυβέρνησης και συμφωνία των κομμάτων.