Γιώργος Παπαλεξόπουλος – Πρόεδρος γαλακτοβιομηχανίας «Πρώτο»: «Προσφέρουμε φρέσκα και ποιοτικά προϊόντα»

Ο πρόεδρος της πατρινής γαλακτοβιομηχανίας Γιώργος Παπαλεξόπουλος μιλά στην «Πελοπόννησος» για την ανοδική πορεία και την εξέλιξη του «Πρώτο».

Πρώτο Ο πρόεδρος του συνεταιρισμού και της γαλακτοβιομηχανίας «Πρώτο» Γιώργος Παπαλεξόπουλος

O πρόεδρος του Συνεταιρισμού «ΠΡΩΤΟ» Γιώργος Παπαλεξόπουλος μιλά για τα νέα προϊόντα της πατρινής γαλακτοβομηχανίας, τους στόχους αλλά και τη θρεπτική αξία του φρέσκου γάλατος!

Κύριε Παπαλεξόπουλε, παρατηρούμε ότι η γαλακτοβιομηχανία «ΠΡΩΤΟ» έχει γυρίσει σελίδα και η πορεία που καταγράφει το τελευταίο ενιάμηνο είναι ανοδική. Πώς τα έχετε καταφέρει;
Οταν αγαπάς αυτό που κάνεις και εργάζεσαι σωστά και σκληρά τότε σίγουρα η πορεία μόνο θετικό πρόσημο μπορεί να καταγράψει. Το εργοστάσιό μας στελεχώνεται από ανθρώπους που έχουν μεράκι γι’ αυτό που κάνουν και εμείς από την πλευρά μας ως διοίκηση είμαστε παρόντες σε κάθε πρόβλημα, σε κάθε ζήτημα που προκύπτει για να επιλύεται άμεσα και να προχωράμε. Καθημερινά θέτουμε στόχους και προσπαθούμε για το καλύτερο και είμαστε χαρούμενοι που ο κόσμος μάς εμπιστεύεται και επιλέγει τόσο το γάλα μας, όσο και τα υπόλοιπα προϊόντα μας.

Μιλήστε μου για τα προϊόντα σας. Εχετε αλλάξει συσκευασίες και έχετε προσθέσει και νέα;
Πράγματι. Ξεκινήσαμε με την αλλαγή συσκευασίας του γάλατος «ΠΡΩΤΟ» γιατί θέλαμε να τονίσουμε την αυθεντικότητά και παιδικότητά του. Ετσι δημιουργήσαμε μια συσκευασία πιο… παιχνιδιάρικη για τους μικρούς μας φίλους αλλά και ανανεωμένη όπως νιώθουμε κι εμείς… Επίσης, και το σοκολατούχο μας γάλα άλλαξε συσκευασία, το αγαπημένο «Chocolino». Το σημαντικότερο βήμα ήταν η δημιουργία του νέου μας προϊόντος, του βιολογικού γάλακτος «ΠΡΩΤΟ» από τις φάρμες του Ερυμάνθου. Είναι ένα προϊόν μεγάλης διατροφικής αξίας και πάνω απ’ όλα τοπικό!

Γιατί το Γάλα «ΠΡΩΤΟ» έχει αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους;
Νομίζω ότι όλα αυτά τα χρόνια έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη του καταναλωτή γιατί προσφέρουμε ένα προϊόν φρέσκο και ποιοτικό. Η διαφορά μας είναι στη γεύση, στην ποιότητα αλλά και στο γεγονός ότι παράγεται παραδοσιακά και έρχεται από φάρμες της περιοχής μας.

Ποια είναι η φιλοσοφία σας;
Η φιλοσοφία μας είναι «να προσφέρουμε το καλύτερο προϊόν και να εργαζόμαστε όχι μόνο ως ομάδα αλλά και σαν οικογένεια! Εμείς, παρά τη γενικότερη τάση της αγοράς να παράγει γάλα μακράς διάρκειας, επιμένουμε με το φρέσκο γιατί η θρεπτική του αξία για τα παιδιά μας είναι ανεκτίμητη!

Πώς είναι να είστε στη θέση του προέδρου του ΔΣ δεδομένου ότι είστε ένας άνθρωπος που δεν είχατε ασχοληθεί μέχρι σήμερα με τον συνδικαλισμό ή την πολιτική;
Είναι αλήθεια ότι μου έγινε μια πρόταση να θέσω υποψηφιότητα για πρόεδρος και μάλιστα σε μια δύσκολη περίοδο για το εργοστάσιο με πολλά οικονομικά προβλήματα. Το έκανα γιατί ήθελα το «ΠΡΩΤΟ» να πατήσει και πάλι στα πόδια του και νομίζω ότι με τη μεγάλη στήριξη και κατανόηση από όλους τους εργαζόμενους και τους παραγωγούς το καταφέραμε. Γιατί παραλάβαμε ως νέα διοίκηση μια πολύ δύσκολη κατάσταση, αλλά είπαμε «όχι» θα προσπαθήσουμε, θα δουλέψουμε και θα προχωρήσουμε μπροστά!

Ποιοι είναι οι μελλοντικοί στόχοι σας;
Κατ’ αρχάς θέλουμε όλοι να γνωρίσουν το εργοστάσιο από κοντά, γι’ αυτό οι πόρτες μας είναι ανοικτές και δεχόμαστε συχνά επισκέψεις από σχολεία και άτομα που θέλουν να δουν τη διαδικασία της παραγωγής. Σίγουρα, θα προσθέσουμε σύντομα και νέα προϊόντα, όπως το στραγγιστό γιαούρτι έχοντας ως βάση το φρέσκο αγελαδινό γάλα, ενώ θέλουμε να διευρύνουμε τις συνεργασίες μας και με άλλες περιοχές, εκτός Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας.

 

 

Φρέσκο, τοπικό γάλα

Πρώτο

To Εργοστάσιο Παστεριώσεως Γάλακτος «Πρώτο» του Συνεταιρισμού Αγελαδοτρόφων Περιφέρειας Πατρών είναι μια σύγχρονη καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής γάλακτος και γιαουρτιού που από το 1961 μέχρι σήμερα δίνει τη δυνατότητα στους Πατρινούς να έχουν φρέσκο, τοπικό γάλα καθημερινά στο σπίτι τους.
Η νέα διοίκηση του Συνεταιρισμού που εξελέγη το καλοκαίρι του 2020 με πρόεδρο τον Γεώργιο Παπαλεξόπουλο, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των καταναλωτών, προχωρά στην παραγωγή νέων προϊόντων αγελαδινού γάλακτος. Ηδη έχει δρομολογηθεί η εγκατάσταση υπερσύγχρονης γραμμής στραγγιστού γιαουρτιού και στα σχέδια της νέας δραστήριας διοίκησης είναι το Εργοστάσιο Γάλακτος «Πρώτο» να παράγει και άλλα προϊόντα, έχοντας πάντα ως βάση το φρέσκο αγελαδινό γάλα.