Γκάγκα: Σε εφαρμογή το νέο σχέδιο ετοιμότητας «Safe Hospital» σε όλα τα νοσοκομεία

Η αναπληρώτρια υπ.Υγείας, Μίνα Γκάγκα από το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», ανακοίνωσε τη νέα άσκηση ετοιμότητας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης «Safe Hospital», που θα εφαρμοστεί σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Γκάγκα: Σε εφαρμογή το νέο σχέδιο ετοιμότητας «Safe Hospital» σε όλα τα νοσοκομεία

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα από το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», ανακοίνωσε μια νέα άσκηση ετοιμότητας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης που αφορά όλα τα νοσοκομεία της χώρας και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργεία.

«Κεντρικό μέλημα του υπουργείου είναι η ασφάλεια των ασθενών αλλά και των εργαζομένων. Πρέπει να γνωρίζει ο καθένας τι πρέπει να κάνει σε περίπτωση συναγερμού», υπογράμμισε η κ. Γκάγκα.

Η συγκεκριμένη άσκηση που αφορούσε «αρπαγή βρέφους από μαιευτική κλινική» τέθηκε για πρώτη φορά σε λειτουργία στην Ελλάδα, ειδικότερα στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Πρόκειται για το Ειδικό Σχέδιο ”Safe Hospital” (Ασφαλές Νοσοκομείο) που θα συνεχιστεί στο ΠΑΓΝΗ στην Κρήτη και στην πορεία και σε άλλα νοσοκομεία της χώρας.

«Σήμερα πραγματοποιήθηκε η άσκηση ετοιμότητας σε περίπτωση αρπαγής βρέφους, όπου κλείδωσαν όλες οι πόρτες, το προσωπικό συμμετείχε με μεγάλο ενθουσιασμό και όλα πήγαν όπως θα έπρεπε. Θέλουμε να γνωρίζουν όλοι τις θέσεις τους σε τέτοιες περιπτώσεις αλλά και να αντιμετωπίζονται άμεσα παρόμοια περιστατικά», τόνισε για την άσκηση η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

«Ουσιαστικά εγκαινιάζουμε κωδικούς που ξέρει ο καθένας τι γίνεται για περιπτώσεις σεισμού, για περίπτωση πυρκαγιάς, για περίπτωση τρομοκρατικής ενέργειας, αν χαθεί ένας ασθενής, αν γίνει μία αρπαγή ενός παιδιού όπως αυτή που έγινε πριν από ένα χρόνο. Είναι κεφαλαιώδες αυτό για τα νοσοκομεία και για το προσωπικό. Κάνει όλους να αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια και φυσικά τους νοσηλευόμενους και το προσωπικό» δήλωσε, ακόμη, η κ Γκαγκα από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι έχουν αλλάξει τα υγειονομικά πρωτόκολλα και ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η καταγραφή κάθε ασθενούς ώστε το προσωπικό να ξέρει τι να κάνει και που να δώσει περισσότερη προσοχή.

Την ίδια στιγμή, η Μίνα Γκάγκα έμεινε ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την επίσκεψη της στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, από τις σπουδαίες ενέργειες που γίνονται για την ασφάλεια τόσο των ασθενών όσο και των εργαζομένων.

Δήλωσε ότι το ΠΑΓΝΗ θα είναι το επόμενο νοσοκομείο στο οποίο θα εφαρμοστούν τέτοιες πρακτικές ασφάλειας και θα ακολουθήσουν και άλλα νοσοκομεία, ενώ τόνισε ότι η βελτίωση του τρόπου λειτουργίας των νοσοκομείων μέσα από την συνεργατικοτητα αποτελεί κύριο στόχο του Υπουργείου.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φορολογικές δηλώσεις: Μέχρι τέλη Αυγούστου η υποβολή τους – Οι ημερομηνίες πληρωμής και οι δόσεις
Τουρισμός για Όλους 2022: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία της δεύτερης κλήρωσης - Ακόμα 200.000 τυχεροί
Οι ειδήσεις σε τίτλους την Πέμπτη 18 Αυγούστου στην Πελοπόννησο
Σύμη: 8χρονος τραυματίστηκε από προπέλα σκάφους