Γλυφάδα: «Με είχε απειλήσει ότι θα με σκοτώσει» λέει η 36χρονη για τον αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού
Συγκλονίζουν οι καταγγελίες της πρώην συντρόφου του 46χρονου που φέρεται να εμπλέκεται σε τρεις εμπρηστικές επιθέσεις. Βίντεο καταγράφει τις κινήσεις άνδρα με καλυμμένο πρόσωπο στην πολυκατοικία, λίγο πριν ξεσπάσει η φωτιά
Σοβαρές καταγγελίες για απειλές κατά της ζωής της και βίαιη συμπεριφορά από τον πρώην σύντροφό της κάνει η 36χρονη γυναίκα, το διαμέρισμα της οποίας έγινε στόχος εμπρηστικής επίθεσης τα ξημερώματα της Παρασκευής 30 Οκτωβρίου, στη Γλυφάδα. Στο επίκεντρο της αστυνομικής έρευνας βρίσκεται ένας 46χρονος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος φέρεται να συνδέεται με τρία περιστατικά εμπρησμών σε βάρος πρώην συντρόφων του.
Η μαρτυρία της γυναίκας αποκαλύπτει όσα, σύμφωνα με την ίδια, είχαν προηγηθεί του χωρισμού τους, ενώ την ίδια ώρα βίντεο από κάμερα ασφαλείας καταγράφει άνδρα με καλυμμένα χαρακτηριστικά να εισέρχεται στην πολυκατοικία και να επιχειρεί να καλύψει την κάμερα.
Μιλώντας στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1, η 36χρονη περιέγραψε τον πρώην σύντροφό της ως καταπιεστικό και χειριστικό, υποστηρίζοντας ότι δεν αποδεχόταν την απόφασή της να τερματίσει τη σχέση τους.
Όπως κατήγγειλε, τον Οκτώβριο, κατά τη διάρκεια δύο καβγάδων, ο 46χρονος την απείλησε ότι θα τη σκοτώσει, ενώ σε ένα από τα περιστατικά την άρπαξε από την μπλούζα και επιχείρησε να τη ρίξει κάτω από το κρεβάτι.
Η ίδια ανέφερε ότι πλέον βρίσκεται σε ασφαλές μέρος, χωρίς να επιθυμεί να αποκαλύψει την τοποθεσία της.
Διαβάστε επίσης: Τρεις πρώην σύντροφοι, τρεις εμπρησμοί: Στο επίκεντρο αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού
Ο πατέρας της 36χρονης περιγράφει όσα προηγήθηκαν
Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο πατέρας της γυναίκας, δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες για τη σχέση του ζευγαριού και τα γεγονότα των τελευταίων ημερών.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε, η κόρη του και ο 46χρονος διατηρούσαν σχέση περίπου δύο χρόνια, ενώ τον τελευταίο χρόνο συγκατοικούσαν στο διαμέρισμά της.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι ενημερώθηκε μόλις την τελευταία εβδομάδα για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η κόρη του, καθώς και για τις απειλές που, σύμφωνα με την καταγγελία της, είχε δεχθεί.
Το ζευγάρι είχε χωρίσει περίπου μία εβδομάδα πριν από τον εμπρησμό. Η 36χρονη είχε μετακομίσει προσωρινά σε άλλο διαμέρισμα της ίδιας πολυκατοικίας, ενώ ο πρώην σύντροφός της εξακολουθούσε να βρίσκεται στην κατοικία όπου συγκατοικούσαν.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον πατέρα της, ο 46χρονος είχε ζητήσει λίγες ημέρες προκειμένου να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητές του και να βρει νέο σπίτι, με την παράδοση των κλειδιών να έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο.
Ο πατέρας της γυναίκας κατήγγειλε ακόμη ένα περιστατικό που φέρεται να είχε συμβεί δύο βράδια πριν από την πυρκαγιά. Όπως υποστήριξε, είχε προκληθεί ενεργοποίηση του συστήματος πυρανίχνευσης της πολυκατοικίας, με αποτέλεσμα οι ένοικοι να βγουν από τα διαμερίσματά τους. Ο ίδιος απέδωσε το περιστατικό σε ενέργεια του 46χρονου, ισχυρισμός που δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις Αρχές.
Το βίντεο από την πολυκατοικία και οι εμπρησμοί
Στο βίντεο που δημοσιοποιήθηκε καταγράφεται άνδρας με κουκούλα και καλυμμένο πρόσωπο να μπαίνει στην πολυκατοικία της Γλυφάδας, λίγο μετά τις 02:10 τα ξημερώματα.
Ο άνδρας φαίνεται να πλησιάζει την κάμερα ασφαλείας και να επιχειρεί να την καλύψει. Σύμφωνα με τον πατέρα της 36χρονης, είχε μαζί του δοχείο με εύφλεκτο υλικό και κλειδιά, ενώ η κόρη του αναγνώρισε το μπρελόκ.
Λίγα λεπτά αργότερα εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο διαμέρισμα, προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές. Στο εσωτερικό της κατοικίας εντοπίστηκε δοχείο με βενζίνη.
Περίπου 15 λεπτά μετά την πρώτη επίθεση, ο 46χρονος φέρεται να κινήθηκε σε άλλο σημείο της Γλυφάδας, όπου πυρπολήθηκαν δύο αυτοκίνητα. Το ένα ανήκει σε 55χρονη πρώην σύντροφό του και το δεύτερο στον σημερινό σύντροφό της.
Η έρευνα επεκτάθηκε και στο Νέο Ηράκλειο, όπου στις 04:38 εκδηλώθηκε φωτιά σε αυτοκίνητο 49χρονης γυναίκας, η οποία επίσης είχε διατηρήσει στο παρελθόν σχέση με τον αξιωματικό. Το όχημα καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ ζημιές υπέστη και δεύτερο σταθμευμένο αυτοκίνητο.
Οι αστυνομικές Αρχές εξετάζουν τη σύνδεση των τριών περιστατικών, καθώς και τις καταγγελίες που έχουν διατυπωθεί για τη συμπεριφορά του 46χρονου.
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο αξιωματικός είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, με το βιντεοληπτικό υλικό και τις μαρτυρίες να αποτελούν βασικά στοιχεία της υπόθεσης.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Η ASUS φέρνει δύο νέα OLED monitors με 720Hz και 540Hz για ανταγωνιστικό gaming
Πώς να προπαραγγείλετε τα έξυπνα γυαλιά Xreal Aura με Android XR
Η σχολική κοινότητα των Αρσακείων Πατρών τίμησε το Έπος του ’40
Πρόστιμο 220 εκατ. δολαρίων στην General Motors για δεδομένα οδηγών που κατέληγαν σε ασφαλιστικές εταιρείες
Πώς να αντιμετωπίσετε τη μεσημεριανή εξάντληση χωρίς επιπλέον καφέ
