Google: H Ρωσία κατάσχεσε 123 εκατ. δολάρια για μη καταβολή προστίμου
Η Google αδυνατεί πλέον να πληρώσει το προσωπικό της στη Ρωσία.
Ρώσοι δικαστικοί επιμελητές κατάσχεσαν περισσότερα από 7,7 δισεκατομμύρια ρούβλια (123,2 εκ. δολάρια) από τη Google ως μέρος προστίμου που είχε επιβληθεί στην εταιρεία για τη μη απομάκρυνση «παράνομου» περιεχομένου, μεταδίδει την Πέμπτη το πρακτορείο Interfax.
H θυγατρική της Google στη Ρωσία είχε ανακοινώσει την προηγούμενη εβδομάδα ότι σχεδιάζει να κηρύξει χρεοκοπία μετά την απόφαση των αρχών να κατασχέσουν τους τραπεζικούς της λογαριασμούς, καθιστώντας αδύνατη την πληρωμή του προσωπικού και των προμηθευτών της.
Παρόλα αυτά η μηχανή αναζήτησης και το YouTube θα παραμείνουν διαθέσιμα στη ρωσική αγορά.
Διαβάστε επίσης: Η Ρωσία απαντά στη Google με δικό της κατάστημα εφαρμογών για Android
Η Alphabet, μητρική της Google, βρίσκεται σε κόντρα με την Μόσχα εδώ και μήνες, καθώς οι ρωσικές αρχές την κατηγορούν πως δεν έχει προχωρήσει στην διαγραφή περιεχομένου που κρίνουν ως παράνομο, αλλά και πως περιορίζει την πρόσβαση ρωσικών μέσων στο YouTube λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Το σφουγγάρι της κουζίνας που χρησιμοποιούμε όλοι κρύβει δύο απρόσμενους κινδύνους
Κλείδωσε το Apple Event: Έρχονται iPhone 18 Pro και το iPhone Ultra
Η παράσταση «Μια άλλη Θήβα» στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας ΦΩΤΟ
Τι ώρα πληρώνονται σήμερα οι συντάξεις Σεπτεμβρίου
Νέο Mac Studio με M5 Max και M5 Ultra: Το ισχυρότερο Mac για on-device AI
Η «Κοινο_Τοπία» επιβράβευσε τις φοιτητικές ομάδες Patras Medicine
Ούτε στο ψυγείο, ούτε στη φρουτιέρα: Το μυστικό για να διατηρήσεις τις μπανάνες φρέσκες για εβδομάδες!
Μόλις αποκαλύφθηκε το νέο Mac mini με M6 και M5 Pro
