Γούτος για Μητροπόλεως: «Ο Καλογερόπουλος να παραδεχτεί τα λάθη του και να ζητήσει συγγνώμη»

Επιμένει για το θέμα της πεζοδρόμησης της οδού Μητροπόλεως ο Χρήστος Γούτος και θέλει τη «συγγνώμη» του Καλογερόπουλου.

Γούτος

H στάση της δημοτικής αρχής Καλογερόπουλου, ενώ αρχικά προέβαλε την «δημιουργική συνεργασία» της με τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για την απόφαση άρσης της πεζοδρόμησης της οδού Μητροπόλεως Αιγίου, υπογραμμίζοντας πως αυτή πολιτικά ελήφθη πολύ νωρίτερα από την ακύρωσή της στην «Αποκεντρωμένη Διοίκηση», κατόπιν προσφυγής του Χρ.Γούτου, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του τελευταίου. Με χθεσινή του ανακοίνωση απάντησε στην δήλωση του κ. Καλογερόπουλου, με την οποία διαβεβαιώνει ότι «εξακολουθεί ν’ αφουγκράζεται το σύνολο των δημοτών και να λαμβάνει αποφάσεις με γνώμονα τη διευκόλυνση της καθημερινότητας, μακριά από δημαγωγίες, τακτικισμούς και μικροπολιτικές σκοπιμότητες, συνεχώς και αδιαπραγμάτευτα».

Ο κ. Γούτος δήλωσε σχετικά: «Ο κ. δήμαρχος, λόγω της εσφαλμένης απόφασης του περασμένου Μαΐου, αναγκάστηκε να πάρει πίσω – σε δύο φάσεις – την εσφαλμένη του πολιτική πράξη, η οποία ούτε ασφάλεια παρείχε στους πεζούς, ούτε τους οδηγούς του κέντρου εξυπηρετούσε, αντιθέτως έβλαψε σημαντικά εμπόρους και καταστηματάρχες του δρόμου.

Και μετά την απόφαση άρσης του μέτρου της πεζοδρόμησης, συνεχίζει, με άκρατο πολιτικό εγωισμό, να επιχειρεί να εμφανιστεί ως ο δήμαρχος που αφουγκράζεται όλους τους δημότες και επιδεικνύει σωστά αντανακλαστικά. Αφού του θυμίσω ότι η πεζοδρόμηση της Μητροπόλεως ακυρώθηκε μετά την θετική έκβαση της δικής μου προσφυγής στην “Αποκεντρωμένη Διοίκηση” – στις 6 Ιουλίου 2021 – απομένει να του πω και κάτι τελευταίο.

Η ατομική πολιτική υπεροψία δεν βοηθά σε τέτοιες περιπτώσεις. Εστω και τώρα, μετά από τόση μεγάλη αναστάτωση που προκάλεσε στην τοπική αγορά και κοινωνία, ας παραδεχθεί το λάθος του και το κυριότερο, ας ζητήσει μια μεγάλη συγγνώμη για τις απώλειες εσόδων που προκάλεσε με την εμμονή του και την ετσιθελική του τακτική.

Στην πολιτική άλλωστε, πρέπει να έχεις θάρρος, να παραδέχεσαι τα λάθη σου και να ζητάς δημόσια συγγνώμη».
Κάπως έτσι, η αίσθηση που δόθηκε για «ξαφνικές αγάπες» των δύο – λόγω σύμπλευσης στην έγκριση του δημοτικού προϋπολογισμού και της πεζοδρόμησης της μητροπόλεως – άρχισαν να ξεθωριάζουν πολύ γρήγορα, μένοντας στη γνωστή δημόσια αντιπαράθεσή τους…ακόμα και σε κάτι που συμφώνησαν!