Γραμμένο πριν από 2 χρόνια, αλλά πόσο επίκαιρο…

Ενα κείμενο που σίγουρα θα είναι επίκαιρο για πολλά χρόνια ακόμα…

χρόνια

Συναντήσεις με την ΕΡΤ, χρήματα από την Πολιτεία, δικαστικές αποφάσεις και ένας ατελείωτος κύκλος γεγονότων που επαναλαμβάνεται τα τελευταία χρόνια στη Super League 2.

Ενα ανύπαρκτο πρωτάθλημα απ’ όλες τις πλευρές, αφού όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, βρωμιά και δυσωδία θα βρεις από κάτω.

Οχι ότι νοιάζεται κανείς να το αναβαθμίσει. Χε@$#$#καν όλοι κανονικά. Νοιάζεται κανείς να προοδεύσει κάτι στη χώρα μας; Και μετά συζητάμε για την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου και για το ότι η χώρα μας πλησιάζει σιγά – σιγά τη Μάλτα και το Λουξεμβούργο στην κατάταξη της UEFA.

Σε λίγο και τα Νησιά Φερόε…

Προσέξτε τώρα πόσο επίκαιρο είναι ένα κείμενο που είχα γράψει πριν από δύο χρόνια για τη Super League 2 και θα καταλάβετε:

«Εννοείται ότι δεν πρόκειται να επαναρχίσει το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 το προσεχές σαββατοκύριακο. Κανείς δεν περίμενε κάτι διαφορετικό. Γι’ αυτό και οι ομάδες έχουν κλείσει φιλικά, όπως και η Παναχαϊκή.

Και εκεί που λες ότι πιάσαμε πιάτο, ανακαλύπτεις ότι δεν έφτασες ακόμα στο έσχατο σημείο. Γνωρίζουμε όλοι το μπάχαλο που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, χρόνια τώρα, από την κορυφή μέχρι τα χαμηλά.

Εδώ παίρνουν λάθος αποφάσεις οι διαιτητές παρότι βλέπουν τις φάσεις στο VAR, η Σούπερ Λιγκ 2 θα ξεφύγει. Ενα πρωτάθλημα της πλάκας τα τελευταία χρόνια που φθίνει όλο και περισσότερο. Οικονομικό, διαφθορά, πολλοί μυστήριοι τύποι και τώρα τα τηλεοπτικά.

Καλώς ή κακώς (κακώς για εμάς), στις ΠΑΕ είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση ένα ποσό της τάξης των 800.000 ευρώ για προχωρήσει η αναδιάρθρωση. Αλλαξε η κυβέρνηση, το ποσό μειώνεται στα μισά (και αν…) και οι πρόεδροι είναι στα κάγκελα. Αυτά τα χρήματα υπολόγιζαν όλοι για να τη βγάλουν, αλλά δεν θα τα πάρουν και θα πέσει πείνα.

Τώρα θα πείτε, για ποιο λόγο η κυβέρνηση υπόσχεται μέσω της ΕΡΤ τόσα χρήματα για να προϊόν που δεν έχει καμιά αξία; Εύστοχο ερώτημα, αλλά δεν υπάρχει απάντηση. Για να το αναβαθμίσει, θα έλεγε κάποιος, αλλά τι αναβαθμίσει; Αναβαθμίζεται η διαφθορά;

Ολα γράφονται και ξαναγράφονται, αλλά κανείς επί της ουσίας δεν θέλει να κάνει τίποτα. Κι αν θέλει, πέφτει πάνω στους επιτήδειους και τον αποβάλλουν. Εδώ υπήρχε ομάδα που είχε καταθέσει πλαστή ενημερότητα! Αν πεις κάτι τέτοιο σε οποιαδήποτε σοβαρή χώρα, θα σε κοιτάζουν με ανοιχτό το στόμα…

Μόνο αν μια ΠΑΕ φύγει απ’ αυτό τον βούρκο μπορεί να έχει κάποια προοπτική. Οχι ότι στη Σούπερ Λιγκ 1 δεν υπάρχουν όλα όσα αναφέραμε, αλλά θα έχει τη δυνατότητα να αποκομίσει κάποια έξτρα έσοδα και να φανεί περισσότερο».

Ενα κείμενο που σίγουρα θα είναι επίκαιρο για πολλά χρόνια ακόμα…