Η 6η ΕΜΑΚ Πάτρας στην πρώτη γραμμή: Αναχωρεί για την Αμοργό μετά τους ισχυρούς σεισμούς
Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα τέθηκε η 6η ΕΜΑΚ Πάτρας, ανταποκρινόμενη άμεσα στις ανάγκες που προέκυψαν από τη σεισμική δραστηριότητα στις Κυκλάδες. Τριμελής ομάδα διάσωσης αναχώρησε με ειδικό όχημα για την Αμοργό, όπου η κατάσταση παρακολουθείται στενά από τις αρχές.
![Η 6η ΕΜΑΚ Πάτρας στην πρώτη γραμμή: Αναχωρεί για την Αμοργό μετά τους ισχυρούς σεισμούς 6η](https://pelop.gr/wp-content/uploads/2025/02/emak-amorgos-873x432.webp)
Άμεση ήταν η κινητοποίηση της 6ης Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) Πάτρας, στέλνοντας τριμελή αποστολή στην Αμοργό με το ειδικό διασωστικό όχημα σεισμών, σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr. Η ομάδα, που βρισκόταν σε επιφυλακή από την πρώτη στιγμή, αναχώρησε σήμερα το πρωί, Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου, έτοιμη να παρέχει υποστήριξη στις τοπικές αρχές και στους κατοίκους του νησιού.
Η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή έχει ενταθεί, με τον ισχυρότερο σεισμό των 5 Ρίχτερ να σημειώνεται στις 9 Φεβρουαρίου, 21 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού. Η αρχική προετοιμασία της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας προσανατολιζόταν προς τη Σαντορίνη, ωστόσο, λόγω των αυξημένων αναγκών, η αποστολή τελικά κατευθύνθηκε στην Αμοργό.
6η ΕΜΑΚ Πάτρας: Ετοιμη να αναχωρήσει για Σαντορίνη
Η ομάδα της 6ης ΕΜΑΚ διαθέτει εξειδικευμένο εξοπλισμό και εμπειρία στη διαχείριση φυσικών καταστροφών, διασφαλίζοντας την ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί σοβαρές ζημιές ή τραυματισμοί, ωστόσο οι αρχές παραμένουν σε επιφυλακή για την εξέλιξη του φαινομένου.
Οι κάτοικοι της Αμοργού, αν και ανήσυχοι, τηρούν τις οδηγίες των ειδικών, ενώ η αποστολή της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας αποτελεί μια επιπλέον δικλίδα ασφαλείας για την περιοχή. Η παρακολούθηση της σεισμικής δραστηριότητας συνεχίζεται, με τους σεισμολόγους να συνιστούν προσοχή και ψυχραιμία.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πάτρα: Νεκρός ο οδηγός αυτοκινήτου, τι προηγήθηκε της πρόσκρουσης σε δίκυκλο και λεωφορείο ΦΩΤΟ
Νέος ισχυρός σεισμός 4,8 Ρίχτερ ανάμεσα σε Αμοργό και Σαντορίνη
Η 6η ΕΜΑΚ Πάτρας στην πρώτη γραμμή: Αναχωρεί για την Αμοργό μετά τους ισχυρούς σεισμούς
Κέντρο Μεταναστών Μαλακάσα: Βίαζε μητέρα επί δίμηνο, της έβγαλε τα νύχια!
Σεισμοί Κυκλάδες – Τσελέντης: «Μην ακούτε το αφήγημα ότι εξασθενεί η σεισμική ακολουθία»
Καιρός: Στον «πάγο» η χώρα σήμερα 10/02, πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες
Αίγιο: Αγροτικό «γλέντι» διαμαρτυρίας στο μπλόκο Σελινούντα ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ
Πρόσωπα της Χρονιάς 2024: Δείτε φωτογραφίες από τη λαμπερή βραδιά
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News