Η αναστολή εργασίας έφερε αποτελέσματα στην Πάτρα – Μειώνονται οι μη εμβολιασμένοι υγειονομικοί

Καθημερινά προσέρχονται στα Εμβολιαστικά Κέντρα υγειονομικοί και εμβολιάζονται διότι αυτό σημαίνει και άμεση επιστροφή στην εργασία τους.

Η αναστολή εργασίας έφερε αποτελέσματα στην Πάτρα - Μειώνονται οι μη εμβολιασμένοι υγειονομικοί

Συνεχώς μειώνεται ο αριθμός των ανεμβολίαστων στα νοσοκομεία της περιοχής μας. Δεκαπέντε ημέρες μετά την επιβολή της υποχρεωτικότητας και της αναστολής εργασίας, εκατοντάδες μέλη του υγειονομικού προσωπικού προχώρησαν στον εμβολιασμό τους.

ΣΤΟ ΠΓΝΠ
Συγκεκριμένα, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών ο αρχικός αριθμός των ανεμβολίαστων ανέρχονταν σε 400.
Το νούμερο αυτό, σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσε χθες ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου, Δημήτρης Μπάκος, μειώθηκε στους 134. «Σχεδόν καθημερινά, μέλη του προσωπικού μας προχωρούν στον εμβολιασμό τους. Αυτό σημαίνει ότι αμέσως με την 1η δόση που κάνουν μπορούν να επιστρέψουν στα εργασιακά τους καθήκοντα. Ωστόσο, όπως προβλέπει η σχετική διάταξη, ελέγχονται μέχρι να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους».

ΣΤΟΝ «ΑΓΙΟ ΑΝΔΡΕΑ»
Εμβολιαστική προσέλευση καταγράφηκε και στο προσωπικό του «Αγίου Ανδρέα». Από τα 350 άτομα που είχαν καταγραφεί στις αρχές του μήνα, σήμερα έχουν μειωθεί στους 134. Αριθμός ίδιος με αυτόν του ΠΓΝΠ.
«Υπάρχει βελτίωση της εικόνας στο προσωπικό μας και ελπίζω ότι αυτό θα συνεχιστεί και το επόμενο χρονικό διάστημα ώστε να φτάσουμε στα επιθυμητά αποτελέσματα. Αλλωστε ο εμβολιασμός είναι μονόδρομος και αυτό φαίνεται ότι το κατανοούν οι πάντες» μας είπε ο διοικητής του νοσοκομείου Ηλίας Θεοδωρόπουλος.

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Εν τω μεταξύ, σε ό,τι αφορά την επιστροφή όσων είχαν βγει σε αναστολή και εν συνεχεία εμβολιάστηκαν, στο ΠΓΝΠ καταγράφηκαν δυσκολίες σε υπηρεσιακό επίπεδο για να υλοποιήσουν τη σχετική απόφαση.
Στα γραφεία της «Π» έφτασαν αναφορές από εργαζομένους αλλά και προϊσταμένες τμημάτων, ότι η αρμόδια υπηρεσία εμφάνιζε κώλυμα στην υλοποίηση της σχετικής διάταξης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι εργαζόμενοι και φυσικά τα Τμήματα που αναζητούν προσωπικό για να καλύψουν τις βάρδιες. Το θέμα έφτασε ωστόσο χθες στον κ. Μπάκο και αναμένεται η άμεση επίλυσή του.

Με την παρέμβαση του ίδιου τακτοποιείται και η περίπτωση εργαζομένης, που αναφέρθηκε επίσης στην «Π», η οποία είχε κάνει την 1η δόση του εμβολίου εδώ και μήαναστολες αλλά στη συνέχεια προέκυψε ζήτημα με τη διενέργεια της 2ης. Ομως μας ανέφερε ο σύζυγός της, πήγαινε και ζητούσε να εμβολιαστεί, αλλά φέρεται το προσωπικό που στελεχώνει το Κέντρο να την παρέπεμπε από μέρα σε μέρα χωρίς να της κλείνει ραντεβού. Αυτή τη στιγμή έχει βγει σε αναστολή και αναμένει πότε θα κληθεί για τον εμβολιασμό της.

«Η περίπτωση της εργαζομένης θα τακτοποιηθεί άμεσα. Δεν τιμωρούμε κανέναν, αντιθέτως έχουμε ανάγκη όλους τους εργαζόμενους για τη λειτουργία του νοσοκομείου μας και είμαστε δίπλα τους» μας ανέφερε ο κ. Μπάκος.

Η ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ
Με δεδομένο ότι μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη για την κάλυψη των κενών που δημιουργήθηκαν από την υποχρεωτικότητα, εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν.

«Δεκαπέντε ημέρες μετά τις πιεστικότατες διαδικασίες της κυβερνητικής εμμονής των αναστολών και δυστυχώς τίποτε απολύτως, καμία αντικατάσταση» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του «Αγίου Ανδρέα» και προσθέτει:

«Φρούδες ελπίδες οι επικοινωνιακού χαρακτήρα μεγαλοστομίες της κυβέρνησης, οι δηλώσεις της που μιλούσαν για ένα έτοιμο σχέδιο άμεσης κάλυψης της κατάστασης, μιας κατάστασης έκρυθμης και επικίνδυνης που δυστυχώς και στο νοσοκομείο μας αντιμετωπίζεται εκ των ενόντων, από την καταπιεστική εργασία των εμβολιασμένων συναδέλφων μας, που αναγκάζονται να εργάζονται ήδη κουρασμένοι και με πολλά οφειλόμενα ρεπό, χωρίς άδειες, χωρίς ρεπό και χωρίς την ελπίδα της όποιας βοήθειας».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάτρα: Συνεχίζεται από το Δήμο η επιχείρηση καθαρισμού των δρόμων από τα φερτά υλικά της κακοκαιρίας
Τι λέει ο Παπαζάχος για τη σεισμική δόνηση στον Κορινθιακό
Βράβευση του Κώστα Λαμπρόπουλου από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου
Πάτρα: Καταστράφηκε ο «Φάρος» - Χρήστος Λαλιώτης: «Η ζημιά δεν υπολογίζεται μόνο υλικά» - ΦΩΤΟ