Η Δ. Ελλάδα φτιάχνει κινητές εντατικές!

image 615868
Μια τεχνική εταιρεία από τη Δυτική Ελλάδα, η «Δυτική Εργολαβική» των αδελφών Ευάγγελου και Γιώργου Γιωτόπουλου από το Αγρίνιο, ανέλαβε την κατασκευή κινητών μονάδων εντατικής θεραπείας για ασθενείς με covid-19, στο πλαίσιο του διεθνούς προγράμματος «Cura Pods».

Ηδη ολοκληρώθηκαν και παραδόθηκαν στο Υπουργείο Υγείας με επιτυχία τρείς από τις έξι μονάδες κινητών ΜΕΘ, μια εκ των οποίων προορίζεται για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.
Σήμερα, στο δεύτερο κύμα του κορονοϊού που αντιμετωπίζει η χώρα μας, η απειλή της covid-19 εμφανίζεται ακόμα πιο μεγάλη.

Το πρόγραμμα «Cura Pods», στοχεύει να απαντήσει στην ανάγκη ανταπόκρισης του συστήματος υγείας σε συνθήκες πίεσης και κρίσεων λόγω της αύξησης κρουσμάτων από υγειονομικές λοιμώξεις μέσω της μετατροπής κοντέινερ, εντός μιας εβδομάδας, σε υπερσύγχρονες πιστοποιημένες μονάδες εντατικής θεραπείας αρνητικής πίεσης που μπορούν να μετακινηθούν και να τοποθετηθούν όπου υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη, αποσυμπιέζοντας το σύστημα υγείας.
Την χρηματοδότηση της κεντρικής μελέτης την ανέλαβε το World Economic Forum και τον σχεδιασμό της μελέτης, ο διάσημος σχεδιαστής Carlo Ratti σε συνεργασία με πολλές εταιρείες.
Το πρόγραμμα αυτή την στιγμή αναπτύσσεται σε χώρες όπως η Ιταλία, ο Καναδάς, το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και πλέον και στην Ελλάδα με κατασκευαστικό και μελετητικό βραχίονα τη «Δυτική Εργολαβική» και με την χορηγία εταιρείας Kaizen Gaming International LTD (Stoiximan).

Η «Δυτική Εργολαβική» συμμετέχει στο πρόγραμμα τόσο σε μελετητικό επίπεδο όσο και στο άμεσα κατασκευαστικό, τροποποιώντας κομμάτια της μελέτης, εναρμονίζοντας και αναβαθμίζοντας το τελικό προϊόν, βάσει των ελληνικών κανονισμών και συνθηκών του υγειονομικού συστήματος.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΟΡΗΤΕΣ ΜΕΘ
Η καινοτομία των συγκεκριμένων κινητών ΜΕΘ οφείλεται στη δυνατότητά τους να μεταφέρονται και να τοποθετούνται γρήγορα εντός της ελληνικής επικράτειας, λειτουργώντας μάλιστα πολλαπλασιαστικά και ελαττώνοντας με αυτόν τον τρόπο την ανάγκη αεροδιακομιδών εντός της χώρας. Οι φορητές μονάδες παρέχουν όλο τον ιατρικό εξοπλισμό που απαιτείται για τους ασθενείς και μπορούν να συνδεθούν για να επικοινωνούν με τις εγκαταστάσεις των νοσοκομείων μέσω μιας φουσκωτής δομής, που μπορεί μάλιστα να αξιοποιηθεί για τη σύνδεση περισσοτέρων του ενός.
Με αυτόν τον τρόπο επιτρέπεται η δημιουργία πολλαπλών δικτύων ΜΕΘ εντός των νοσοκομειακών ιδρυμάτων, αλλά και η δυνατότητα αυτόνομων νοσοκομείων πεδίου.
Η «Δυτική Εργολαβική» στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης συμμετέχει στο πρόγραμμα CURA Open Source Project, ένα έργο ανοιχτής πηγής που στοχεύει στην ανάπτυξη ικανοτήτων σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας με τους διεθνής όρους που το διέπουν.
Και κινητό νοσοκομείο
Το project αυτό εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στο Τορίνο της βόρειας Ιταλίας, μια από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία του κορονοϊού με χιλιάδες νεκρούς. Η «Δυτική Εργολαβική» ανταποκρινόμενη άμεσα, στις ανάγκες που προκύπτουν, μελέτησε και προσάρμοσε στα ελληνικά δεδομένα το συγκεκριμένο διεθνές project.
Να σημειωθεί ότι οι εταιρείες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, κατασκευάζοντας αυτές τις καινοτόμες κινητές μονάδες εντατικής θεραπείας, συμμετέχουν και στην ανοιχτή ερευνητική μελέτη με σκοπό την ανάπτυξη και κατασκευή κινητών νοσοκομείων, με χρονική απόκριση εγκατάστασης μιας εβδομάδας, απαντώντας σε αδυναμίες των υγειονομικών συστημάτων και σε ιδιαίτερες υγειονομικές συνθήκες όπου και αν διαμορφωθούν αυτές σε παγκόσμια κλίμακα.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

collage 48 e1627044465171
apagorefsi kikloforias kosmos exo me maska
atm xalkidona
δημαρχειο