Η διάρρηξη με συνενοχή του θύματος

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ο στελεχιακός και κοινωνικός χώρος του παλιού ΠΑΣΟΚ και της κεντροαριστεράς που δεν έχει «ψήσει» ο ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει της εκλογής προέδρου.
Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ στρέφεται γύρω από τους πόλους που διεκδικούν την ηγεσία. Δεν έχει μόνο προσωπικά χαρακτηριστικά, αλλά και πολιτικά. Κάθε υποψήφιος φαίνεται να εκφράζει επιμέρους ρεύματα. Συναντώνται στο πεδίο της ανάγκης να ανασυνταχθεί ο χώρος, να πετύχει κάτι παραπάνω από την απλή επιβίωσή του, που δεν γοητεύει κανέναν, ούτε καν αυτούς που επιβιώνουν.
ΠΡΟΣ το παρόν και μόνο η κινητοποίηση αυτή είναι κέρδος για την παράταξη και για το πολιτικό σκηνικό της περιοχής. Η μακρά αφασία και η αδρανοποίηση δεν ταιριάζει ιστορικά στον χώρο ούτε στα πρόσωπα. Επιπλέον, δημιουργούν κενό, το οποίο εκμεταλλεύονται άλλοι.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να διαμαρτύρεσαι ότι σε ληστεύουν εάν έχεις ανοιχτή την πόρτα σου, λείπεις και ενημερώνεις ότι λείπεις.

 

ΤΕΛΕΤΗ ΘΛΙΨΗΣ

ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ των Ολυμπιακών Αγώνων, από το 1980 και εντεύθεν που οι τελετές έναρξης εξελίχθηκαν σε μαγευτικά, πρωτοποριακά και συγκινητικά υπερθεάματα με πανθρώπινα μηνύματα, αναμενόταν με αδημονία από το παγκόσμιο κοινό. Δεν ισχύει το ίδιο για σήμερα. Μπορεί οι Ιάπωνες διοργανωτές να μας εκπλήξουν, αλλά η γενική διάθεση δεν είναι γιορτινή. Εύλογο: Υπάρχει μια πανδημία που έχει υπονομεύσει τις δουλειές μας, τις συνειδήσεις μας, την καθημερινότητά μας. Και πολλών ανάμεσά μας, την υγεία αγαπημένων τους προσώπων.
Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ μέρα είναι ένα τεκμήριο ότι θα χρειαστεί πολύς καιρός μέχρι «να πάρουμε τις ζωές μας πίσω» και να αποκατασταθεί η ψυχική ισορροπία του πληθυσμού. Η διάσταση αυτή έχει σημασία κοινωνική, ηθική, οικονομική, εφάμιλλη μ’ αυτήν που έχει η υγειονομική απειλή.
ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ χρειάζεται διαχείριση και αυτό είναι ευθύνη πολιτική.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ