Η Δημοτική Αρχή τίμησε τους ήρωες από «Το μπλόκο των Προσφυγικών»-ΦΩΤΟ

Στα πλαίσια της επετείου των 78 χρόνων ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και μέλη της Δημοτικής Αρχής, παραβρέθηκαν, σήμερα το πρωί, στην πλατεία Ελευθερίας, στα Προσφυγικά, τιμώντας τους ήρωες από «Το μπλόκο των Προσφυγικών»

 

 

 

Δημοτική

Τιμώντας την επέτειο των 78 χρόνων από  «Το μπλόκο των Προσφυγικών», ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και μέλη της Δημοτικής Αρχής, παραβρέθηκαν, σήμερα το πρωί, στις εκδηλώσεις που έγιναν στην πλατεία Ελευθερίας, στα Προσφυγικά.

Ο Δήμαρχος σε σύντομο χαιρετισμό του, τόνισε:

«Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,

Βρισκόμαστε στη συνοικία των Προσφυγικών για να τιμήσουμε τα παιδιά της, αλλά και τα παιδιά της πόλης μας, της χώρας μας. Τιμούμε αυτούς που δεν προσκύνησαν τους Γερμανούς κατακτητές. Αυτούς που δεν συνεργάστηκαν μαζί τους. Δεν έγιναν κουκουλοφόροι. Δεν έγιναν μαυραγορίτες. Τιμούμε τα παλικάρια μας, που αντιστάθηκαν, αγωνίστηκαν για την ελευθερία του τόπου μας, έδωσα μάχη μέσα από τις γραμμές της ΕΠΟΝ για μια Ελλάδα ελεύθερη, όπου θα έκαναν κουμάντο αυτοί που παράγουν τον πλούτο, αυτοί που δημιουργούν τα πάντα. Οι εργαζόμενοι του χεριού και του πνεύματος.

Με τη θυσία τους φωτίζουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η νεολαία μας, όλοι μας. Το δρόμο του αγώνα, της αντίστασης και της ανατροπής της πολιτικής που καταπιέζει τη ζωή των λαϊκών στρωμάτων, για τα συμφέροντα των λίγων.

Είναι πρόκληση, σε μια εποχή τεράστιων δυνατοτήτων, να σκύβουμε το κεφάλι και να μην απαιτούμε το δίκιο. Να έχει ο λαός μας αυτά που δικαιούται. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος τιμής των ηρώων μας.

Αθάνατοι».

Ακολούθησε αγώνας δρόμου τιμής, από την πλατεία Ελευθερίας προς το κτήμα «Μουρτζούχου», όπου έγιναν οι εκτελέσεις των αγωνιστών.

Εκεί, στο χώρο που έγιναν οι εκτελέσεις, ο Δήμαρχος κατέθεσε στεφάνι.

 

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop