Η ΕΟΚ, ο ΕΣΑΚΕ, τα πολλά κενά στην αδειοδότηση και οι wild-card

Η ΕΟΚ, ο ΕΣΑΚΕ, τα πολλά κενά στην αδειοδότηση και οι wild-card

Ο πατρινός πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τόνισε με νόημα ότι θα εφαρμοστεί ότι προβλέπει ο νόμος στην υπόθεση των (μη) αδειοδοτήσεων των Απόλλωνα, ΑΕΚ, Άρη και Λάρισας ξεκαθαρίζοντας ότι αυτές οι τέσσερις ομάδες θα έχουν προτεραιότητα ακολούθως να συμμετάσχουν στη Basket League, αλλά μέσω της διαδικασίας wild-card.

Όμως όπως εξελίσσεται η υπόθεση διαπιστώνονται πολλά κενά στον νόμο. Καταρχήν δεν προβλέπονταν αυτό που συνέβη με τον ΕΣΑΚΕ και την Επιτροπή Αδειοδότησης.

Γιατί το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ σε θυελλώδη συνεδρίαση πριν από μία εβδομάδα απέρριψε την εισήγηση της Επιτροπής για μη αδειοδότηση- αποβολή σε Απόλλωνα, ΑΕΚ, Άρη, Λάρισα και παράλληλα απέρριψε την εισήγησή της ίδιας Επιτροπής για αδειοδότηση των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, Προμηθέα, ΠΑΟΚ, Κολοσσού, Περιστερίου, Λαυρίου, Ιωνικού.

Βέβαια την επομένη σε έκτακτη συνεδρίαση αποφασίστηκε κανονικά η αδειοδότηση των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, Προμηθέα, ΠΑΟΚ, Κολοσσό, Περιστερίου, Λαυρίου, Ιωνικού και να δοθεί παράταση σε Απόλλωνα, ΑΕΚ, Άρη, Λάρισας.

Ο κ. Λιόλιος τόνισε ότι ο  ΕΣΑΚΕ  παρανόμως πήρε αυτή την απόφαση, ενώ από την πλευρά του σήμερα στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ όταν ερωτήθηκε από τον εκπρόσωπο της ΕΟΚ Κωνσταντίνο Ασημακόπουλο ο πρόεδρος της Λίγκας, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, ήταν κατηγορηματικός λέγοντας ότι ισχύει κανονικά η παράταση έως 30 Ιουνίου.

Πάμε τώρα στο θέμα των wild-card. Σύμφωνα με τον κανονισμό όταν προκύπτουν κενά προβλέπεται να αναπληρωθούν από ομάδες της Α2 Εθνικής ακόμη και της Β’ Εθνικής. Όμως όχι απ0 ομάδες της Basket League! Βέβαια δεν προβλέπεται ανάλογη,  όπως η φετινή, περίπτωση για να ακολουθηθεί μία πεπατημένη.

Αναλυτικά τα  επίμαχα άρθρα για να εξάγεται τα δικά σας συμπεράσματα:

-«Σε περίπτωση κατά την οποία δεν χορηγηθεί από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού το προβλεπόμενο στην διάταξη 77Α παρ. 3 του ν.
2725/1999 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, πιστοποιητικό συμμετοχής στο Πρωτάθλημα έως την προβλεπόμενη σχετική προθεσμία, και μετά την ολοκλήρωση της προβλεπόμενης στο ίδιο άρθρο διαδικασίας, σε οποιαδήποτε ΚΑΕ, η ομάδα της οποίας μετά την επικύρωση του πίνακα τελικής βαθμολογικής κατάταξης του Πρωταθλήματος Α1 Εθνικής Κατηγορίας της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου δικαίωμα συμμετοχής στο αντίστοιχο Πρωτάθλημα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου ή σε οποιαδήποτε ΚΑΕ ή Τ.Α.Κ. ή Αθλητικό Σωματείο, η ομάδα των
οποίων, μετά την επικύρωση του πίνακα τελικής βαθμολογικής κατάταξης του Πρωταθλήματος Α2 Εθνικής Κατηγορίας της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου προβιβάσθηκε και απέκτησε δικαίωμα συμμετοχής στο Πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας της επόμενης αγωνιστικής περιόδου (σε εκτέλεση των σχετικών διατάξεων των Προκηρύξεων Πρωταθλήματος Α1 και Α2 Εθνικής Κατηγορίας), ή και σε περίπτωση που η ανωτέρω ομάδα ή οι ανωτέρω ομάδες για οποιονδήποτε λόγο δηλώσουν ότι δεν θα συμμετάσχουν στο άνω Πρωτάθλημα, οποιοδήποτε εκ των δύο
συμβεί νωρίτερα, η συμπλήρωση του αριθμού δύο (2) ομάδων που θα συμμετάσχουν στο άνω Πρωτάθλημα θα γίνει με την κατάληψη της θέσης ή των θέσεων της ή των άνω ομάδων από την ομάδα ή τις ομάδες (ανάλογα με τον αριθμό των κενών θέσεων) της ΚΑΕ ή Αθλητικού Σωματείου ή Αθλητικού Σωματείου που διατηρεί ΤΑΚ που κατέλαβαν κατά σειρά την τρίτη ή και την τέταρτη θέση μετά την επικύρωση του πίνακα τελικής βαθμολογικής κατάταξης του Πρωταθλήματος Α2 Εθνικής Κατηγορίας προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου, εφαρμοζόμενων κατά τα λοιπά του
άρθρου 32 παρ. 5 και 10 Κανονισμού Πρωταθλήματος».

-«Ακολούθως, και για την συμπλήρωση του αριθμού των ομάδων που θα αγωνίζονται στο Πρωτάθλημα Α1 Εθνικής Κατηγορίας, η άνω Επιτροπή δύναται να συνεδριάσει εκ νέου για να καλέσει άλλη ή άλλες ομάδες Σωματείου, ή ΤΑΚ ή ΚΑΕ συμμετείχε είτε στο Πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας ή της Β Εθνικής κατηγορίας της αγωνιστικής περιόδου, που μόλις έληξε, προκειμένου εντός πέντε (5) εργασίμων ημερών να υποβάλλει στην Επιτροπή τα προβλεπόμενα στο παρόν δικαιολογητικά και στοιχεία».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ