Η Ιερά Μητρόπολη Πατρών εκφράζει τη συμπαράστασή της στους αγρότες
Στο μήνυμά της, η Μητρόπολη κάνει λόγο για έναν «δίκαιο αγώνα», υπογραμμίζοντας ότι οι άνθρωποι της πρωτογενούς παραγωγής αποτελούν «ήρωες της πατρίδας» και έχουν δίκαια αιτήματα που πρέπει να ικανοποιηθούν.
Τη στήριξή της στους αγρότες και κτηνοτρόφους που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις εκφράζει η Ιερά Μητρόπολη Πατρών, με ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.
Στο μήνυμά της, η Μητρόπολη κάνει λόγο για έναν «δίκαιο αγώνα», υπογραμμίζοντας ότι οι άνθρωποι της πρωτογενούς παραγωγής αποτελούν «ήρωες της πατρίδας» και έχουν δίκαια αιτήματα που πρέπει να ικανοποιηθούν.
Παράλληλα, επισημαίνει πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αγρότες και κτηνοτρόφοι πρέπει να επιλυθούν άμεσα, τόσο για τη δικαίωση των προσπαθειών τους όσο και προς όφελος της χώρας.
Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά και στην προσωπική εμπειρία όσων έχουν καταγωγή από αγροτικές οικογένειες, τονίζοντας ότι γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις δυσκολίες, τις θυσίες και τους αγώνες της υπαίθρου για την επιβίωση και την ανάπτυξη του τόπου.
Η Μητρόπολη σημειώνει ότι είναι απαραίτητο να υπάρξει στήριξη από όλους, ώστε να μη μαραζώσει και να μην ερημώσει η ελληνική ύπαιθρος, η οποία αποτελεί θεμελιώδη πυλώνα για την ευημερία της χώρας.
Η ανακοίνωση καταλήγει με έκκληση για ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων που απειλούν τον πρωτογενή τομέα, ξεκαθαρίζοντας ότι η Εκκλησία βρίσκεται στο πλευρό των ανθρώπων της γης.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Τι συμβαίνει στο σώμα όταν μειώνεις τη ζάχαρη για 30 ημέρες
Μόνιμο tattoo χωρίς βελόνες και σύντομα θα το παραλαμβάνεις με κούριερ
Η εκδήλωση του Δήμου για τον Αιγιώτη καθηγητή Νανοτεχνολογίας Θέμη Προδρομάκη ΦΩΤΟ
Το ελληνικό τρόφιμο που θεωρείται «φάρμακο» για την καρδιά
Η AI μεταμορφώνει το Google Earth και μπορείς να δείς τον Παρθενώνα πριν 2500 χρόνια
Το κόκκινο φεγγάρι «αποτύπωσε» τη δύσκολη μάχη με τις φλόγες στην Αιγιάλεια
Τα 12 τρόφιμα «σωτήρες» για όσους δεν έχουν χρόνο να μαγειρεύουν
Στα Καλάβρυτα Χατζηνάσιος και Κορκολής ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ
