Η ομάδα Πατρινών που ταξίδεψε στο Καστελόριζο και έλυσε τον «γρίφο» – ΦΩΤΟ

Στο ακριτικό Καστερλόριζο ταξίδεψε το «Πλήρωμα 94» για το 2ο Φεστιβάλ Γρίφων.

 

Καστελόριζο

Μια παρέα από την Πάτρα αναστάτωσε ευχάριστα το Καστελόριζο κατά το προηγούμενο τριήμερο, συμμετέχοντας διοργανωτικά στο «Φεστιβάλ Γρίφων», που πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά στο ακριτικό νησί.
Πρόκειται για το δραστήριο «Πλήρωμα 94», το οποίο έχει ρόλο συνδιοργανωτή σε αυτή τη διοργάνωση υψηλού επιστημονικού επιπέδου, που είναι κυρίως μια μεγάλη γιορτή επιστήμης και  προσφοράς νέας γνώσης σε κοινό κάθε ηλικίας και γνωστικού επιπέδου.

Καστελόριζο

Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε για πρώτη φορά πέρυσι με ξεχωριστή επιτυχία στο Καστελλόριζο. Μέσα από σειρά επιστημονικών εκδηλώσεων, δράσεων και καλλιτεχνικών δρώμενων με κύρια θεματική τους γρίφους, το Φεστιβάλ, έδωσε την ευκαιρία σε μαθητές από το νησί, αλλά και από τη Ρόδο και στους ενήλικες ντόπιους και επισκέπτες να δουν και να ακούσουν, αλλά και να εκφραστούν, να κατανοήσουν, να πειραματιστούν, να δημιουργήσουν,  να σκεφτούν και να βιώσουν την επιστήμη ως μια συναρπαστική εμπειρία!

Αποδείχτηκε ένα εθνικής σημασίας επιστημονικό γεγονός το οποίο ξεπέρασε κατά πολύ τον στόχο και τις προσδοκίες των διοργανωτών, συμμετεχόντων και χορηγών.
Φέτος το Φεστιβάλ Γρίφων θα «ταξιδέψει εκτός του νησιού με πρώτη στάση στην Πάτρα ( Παλαιά Σφαγεία-21-23/10/22) και  δεύτερη  στην Αθήνα (Καπνεργοστάσιο 16-18/12/22).

Καστελόριζο

Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ «ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ 94»
Το «Πλήρωμα 94 “έδωσε άλλο νόημα στο Φεστιβάλ” όπως είπαν οι διοργανωτές κατά την τελετή λήξης. Τα 23 μέλη του πατρινού καρναβαλικού πληρώματος, περιφέρονται στο νησί μοιράζοντας γρίφους σε όλους, ντόπιους και επισκέπτες, μικρούς και μεγάλους, συμμετέχοντες και μη, καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου.

Ειδικές δράσεις για παιδιά διοργανώθηκαν στο προαύλιο του σχολείου του νησιού, τα γνωστά “παιχνίδια προαυλίου” που ψυχαγώγησαν όλα τα παιδιά του νησιού, καθώς και 43 μαθητές από τη Ρόδο που ταξίδεψαν στο νησί ειδικά για το Φεστιβάλ.
Αίσθηση προκάλεσε η νυχτερινή δράση “Το πάρτι των φαντασμάτων”, που ξεδιπλώθηκε κατά μήκος της ακτογραμμής του Καστελλόριζου. Ο καρικατουρίστας του «Πληρώματος 94» σκιτσάρισε τα πορτρέτα όλων των παιδιών του νησιού, επαινώντας τους για τη συμμετοχή τους στα παιχνίδια. Η παρέα από την Πάτρα με το κέφι, την ενέργεια και τα χορευτικά της έδωσε μια νότα χαράς στις τελετές έναρξης και λήξης του Φεστιβάλ.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για την Πάτρα όπου θα ταξιδέψει και θα διοργανωθεί το Φεστιβάλ Γρίφων Καστελλόριζου το τριήμερο 21-23 Οκτωβρίου, στα Παλαιά Σφαγεία, σε συνδιοργάνωση του Μουσείου Γρίφων Καστελλόριζου με το «Πλήρωμα 94».

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ
Οπως εξηγούν οι διοργανωτές, η επιλογή της Πάτρας δεν είναι τυχαία. Στηρίχτηκε στα εξής:Η Πάτρα διαθέτει ένα υψηλού επιπέδου επιστημονικό δυναμικό στον Τομέα των Μαθηματικών, είναι μια ζωντανή και ελπιδοφόρα πανεπιστημιακή κοιτίδα, έχει ήδη πραγματοποιήσει, με ιδιαίτερη επιτυχία, επιστημονικές πρωτοβουλίες Patras Science Festivalsm TEDxPatras, Βραδιά του Ερευνητή (στην οργανωτική επιτροπή  των οποίων συμμετείχε καθοριστικά η Ελένη Γραμματικοπούλου).

Επίσης, η πατρινή καρναβαλική ομάδα «Πλήρωμα 94» συμμετείχε στο 1ο ΦΓ και μέσα από εντυπωσιακές δράσεις γοήτευσε κυριολεκτικά μικρούς και μεγάλους. Η επικείμενη συμμετοχή της ως συνδιοργανωτής, θα συμβάλει ουσιαστικά στην επιτυχία του

Στην Πάτρα το φεστιβάλ θα έχει δύο κεντρικούς θεματικού άξονες, τους Γρίφους και τα Μαθηματικά.

Ηδη το Πανεπιστήμιο Πατρών υποστήριξε και έθεσε  το φεστιβάλ υπό την αιγίδα του και το Τμήμα Μαθηματικών θα συμμετάσχει ενεργά, ενώ υποστηρικτής θα είναι ο Καρναβαλικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων.

Καστελόριζο Καστελόριζο Καστελόριζο

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ