Η ώρα της αναβάθμισης για το αεροδρόμιο του Επιταλίου – Τι σχεδιάζεται

Το αεροδρόμιο εδώ και λίγους μήνες επαναλειτουργεί ως Πεδίο Προσγείωσης Ελαφρών Αεροσκαφών, προσελκύοντας το ενδιαφέρον από ολόκληρη τη χώρα και όχι μόνο.

Η ώρα της αναβάθμισης για το αεροδρόμιο του Επιταλίου - Τι σχεδιάζεται Κατεδάφιση του παλαιού κτηρίου στο αεροδρόμιο

Παρελθόν αποτελεί από χθες Τετάρτη 24/05/2023, το παλαιό και ακατάλληλο κτίριο διοίκησης του αεροδρομίου Επιταλίου, το οποίο κατεδαφίστηκε και θα αντικατασταθεί με άλλο.

Το αεροδρόμιο, το οποίο πρόσφατα πρωταγωνίστησε σε γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο ως σκηνικό δοκιμής σουπερκάρς, αλλάζει με την ηγεσία της ΠΕ Ηλείας να επιδιώκει την αισθητική του αναβάθμιση, ώστε «να γίνει ακόμα πιο ελκυστικό», όπως δήλωσε από το χώρο των εργασιών ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος.

Τα βήματα που έχουν γίνει προκειμένου ο αερολιμένας να αποτελέσει θέλγητρο, είναι πολλά και μάλιστα σε συμπυκνωμένο χρόνο.

Η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα σε Περιφέρεια, Αερολέσχη Πύργου και Πολεμική Αεροπορία, έδωσε τέλος στην επί χρόνια εγκατάλειψη.

Το αεροδρόμιο εδώ και λίγους μήνες επαναλειτουργεί ως Πεδίο Προσγείωσης Ελαφρών Αεροσκαφών, προσελκύοντας το ενδιαφέρον από ολόκληρη τη χώρα. Και όχι μόνο. Ηδη χειριστές μικρών αεροσκαφών από χώρες του εξωτερικού προγραμματίζουν την άφιξή τους. Οι προσεγγίσεις ιδιωτικών αεροσκαφών γίνονται σε εβδομαδιαία βάση και κατά τους θερινούς μήνες αναμένεται να πυκνώσουν.

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ