Η παραλία που είναι Πισίνα όνομα και πράγμα – Διάφανα νερά και δέντρα που φτάνουν ως τη θάλασσα!
Βαρκάκια, πλωτές καντίνες, φουσκωτά, πολυκοσμία. Αυτός είναι ο κανόνας για αυτή την πανέμορφη παραλία το καλοκαίρι.
Η παραλία Πισίνα είναι από τις πιο γνωστές στα Σύβοτα. Τα νερά της είναι διάφανα, τιρκουάζ και νιώθει κανείς ότι βρίσκεται σε μια πισίνα της φύσης!
Βαρκάκια, πλωτές καντίνες, φουσκωτά, πολυκοσμία. Αυτός είναι ο κανόνας για αυτή την πανέμορφη παραλία το καλοκαίρι. Όμως υπάρχουν περιπτώσεις που είναι μόνη της, ερημική και τότε καταλαβαίνει κανείς την ομορφία της σε όλο της το μεγαλείο. Τέτοιες, σπάνιες, ερημικές εικόνες παρουσιάζονται στο drone βίντεο της ομάδας Haanity.
Λίγα λόγια για τα Σύβοτα
Tα Σύβοτα είναι παραθαλάσσιο χωριό στα νότια του νομού Θεσπρωτίας. Σύμφωνα με την απογραφή του 2001 είχε 908 κατοίκους και ανήκε διοικητικά στον ομώνυμο δήμο.
Σήμερα ο πληθυσμός ανέρχεται στους 875 μόνιμους κατοίκους (απογραφή 2011) Τα Σύβοτα αποτελούν ένα από τα κυριότερα παραθαλάσσια θέρετρα της Ηπείρου και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού συγκεντρώνει πλήθος τουριστών τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.
Ο οικισμός είναι χτισμένος σε έναν μικρό κόλπο στον οποίο βρίσκονται διάσπαρτες διάφορες νησίδες, κυριότερες εκ των οποίων είναι ο Άγιος Νικόλαος,το Μαύρο Όρος και το Μουρτεμένο. Το 433 π.Χ., στα νερά της ευρύτερης περιοχής έλαβε χώρα η ναυμαχία των Συβότων, στα πλαίσια του Πελοποννησιακού Πολέμου. Επί τουρκοκρατίας, ο οικισμός ονομαζόταν Βώλια ενώ το 1927 μετονομάστηκε σε Μούρτο (ονομασία που χρησιμοποιήθηκε και παλαιότερα) όνομα που διατηρήθηκε μέχρι το 1940 όταν ο οικισμός έλαβε τη σημερινή του ονομασία.
Το λιμάνι στα Σύβοτα χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης ως οθωμανική ναυτική βάση. Τον Ιούνιο του 1822, δύναμη 500 επαναστατών υπό την αρχηγία του Κυριακούλη Μαυρομιχάλη, επιτέθηκε στο λιμάνι αιχμαλωτίζοντας 150 Οθωμανούς, οι οποίοι στάλθηκαν ως αιχμάλωτοι στην Πελοπόννησο. Απολαύστε την πτήση!
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News