Η παράσταση νίκης δίνει τη νίκη, αλλά δεν φτάνει

Η ΜΕΓΑΛΗ πλειονότητα των ψηφοφόρων της αντιπολίτευσης προβλέπουν ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές. Αυτό ακούν στο περιβάλλον τους και αυτή την εκτίμηση αναπαράγουν, σύμφωνα με την κατατοπιστική δημοσκόπηση της DC που προβάλλει σήμερα η «Πελοπόννησος», πιάνοντας σφυγμό Δυτικής Ελλάδας. Και, εκτός δραματικού απροόπτου, αυτό που ακούν και αναπαράγουν, αυτό και θα γίνει.

ΑΛΛΑ ΔΕΝ αρκεί μια τέτοια έκβαση για τον Κ. Μητσοτάκη, εάν το εύρος της νίκης δεν καλλιεργήσει την πεποίθηση στο εκλογικό σώμα και τις πολιτικές δυνάμεις ότι η επισφράγιση της υπεροχής αυτής είναι αναπόδραστη και η αντίδραση μάλλον ανωμαλίες θα παραγάγει παρά υγιή αντίβαρα.

ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ της η ηγεσία και ο στελεχιακός κορμός της ΝΔ θα πρέπει να φροντίσουν ώστε να μην κερδίσει πόντους η αίσθηση ότι αυτά τα αντίβαρα είναι αναγκαία. Αυτό σημαίνει ότι απαγορεύονται η αλαζονεία και τα καταχρηστικά φαινόμενα. Ητοι, καταστάσεις όπως αυτές με τις επισυνδέσεις και τα αμφιλεγόμενα παρα-ηγετικά περιβάλλοντα πρέπει να εκλείψουν διά ροπάλου, ενώ είναι απαραίτητη η φειδώ στις συμπεριφορές, το ύφος και την εκφορά του λόγου.

ΠΟΛΛΩ δε μάλλον, εφόσον το γκάλοπ καταγράφει πολύ βαρύ προβληματισμό των πολιτών για την οικονομική τους κατάσταση και τις προοπτικές της χώρας. Οταν τα πράγματα ζορίσουν, ξεχνιούνται και οι καταλληλότητες των αρχηγών και η δημοτικότητά τους.

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ εμφανίζει έναν μεγαλύτερο δείκτη κατήφειας στην τοπική κοινωνία σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας. Παρατηρείται ένας εθισμός στον αρνητισμό, τον οποίο οι πολιτικές δυνάμεις της περιοχής δεν καταφέρνουν να ανατάξουν, αν δεν τον επιτείνουν κιόλας. Λέγεται και μιζέρια, στην κοινή διάλεκτο. Μας αξίζει ένα καλύτερο κλίμα. Μας αξίζουν εκείνοι που μπορούν να το προκαλέσουν

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments