Η Pfizer ετοιμάζει “αναμνηστική δόση”

image 604421

Ως το μοναδικό όπλο επί του παρόντος για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, κάθε νέα εξέλιξη στο πεδίο των εμβολίων παρακολουθείται με αμείωτο ενδιαφέρον. Στον τομέα των κλινικών μελετών, φαίνεται πως έχουμε ακόμη πολλά να δούμε. Ο κ. Ζαχαρίας Ραγκούσης, Country Manager Pfizer Eλλάδας, Κύπρου και Μάλτας μιλά στο Capital.gr για το τι νέο περιμένουμε στο σκέλος των κλινικών μελετών, ειδικά στις μικρότερες ηλικίες.

Παράλληλα, δίνει το χρονοδιάγραμμα της ολοκλήρωσης της μεγάλης διπλής επένδυσης του αμερικανικού κολοσσού στη Θεσσαλονίκη για Κέντρο Ψηφιακής Τεχνολογίας και Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών και σχολιάζει την αλλαγή του επενδυτικού κλίματος στη χώρα μας.

– Ποια είναι τα επόμενα βήματα σε επίπεδο κλινικών μελετών όσον αφορά το εμβόλιο;

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί έχουμε ήδη ξεκινήσει μελέτες που, μετά την ολοκλήρωση τους, ελπίζουμε να έχουν πρόσβαση στην πρόληψη ενάντια στη νόσο COVID-19 μεγαλύτερες ομάδες πληθυσμού.

Πρόσφατα, ανακοινώσαμε τα αποτελέσματα παγκόσμιας μελέτης Φάσης 3 σε εφήβους 12 – 15 ετών που δεν έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2. Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει οι κλινικές δοκιμές και σε μικρότερες ηλικίες, μια παγκόσμια μελέτη που αναμένεται να συμπεριλάβει παιδιά χωρίς προβλήματα υγείας ηλικίας κάτω των 11 ετών.

Επιπλέον, μελετάται μία αναμνηστική δόση μεταξύ των ατόμων που έλαβαν τις πρώτες δόσεις του εμβολίου πριν από περισσότερο από έξι μήνες. Η νέα μελέτη θα παρακολουθεί την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα μιας τρίτης δόσης σε δύο ηλικιακές ομάδες: εκείνες 18 έως 55 και εκείνες 65 έως 85. Οι συμμετέχοντες προέρχονται από τους εθελοντές της κλινικής δοκιμής φάσης 1-2 που ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο και ήταν από τους πρώτους που έλαβαν το εμβόλιο Pfizer-BioNTech. Η μελέτη αυτή εντάσσεται στην στρατηγική κλινικής ανάπτυξης των δύο εταιριών για τον προσδιορισμό της αποτελεσματικότητας μιας τρίτης αναμνηστικής δόσης έναντι των νέων παραλλαγών του ιού.

Η εταιρία προσπαθεί επίσης να βελτιώσει τη μορφή και τις συνθήκες φύλαξης του εμβολίου ώστε να γίνει περισσότερο εύχρηστο. Οι ερευνητικές προσπάθειες έχουν στόχο να γίνει λυόφιλο (φιαλίδιο με σκόνη) και να συντηρείται σε κανονική θερμοκρασία ψυγείου”.

 

Πηγή: Capital.gr

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ