Η θάλασσα «τραβά» το έδαφος στο Ρίο – Οι εργασίες στον παραλιακό δρόμο «εξαφανίζονται» ΦΩΤΟ

Τον Μάιο του 2022 παραδόθηκε το έργο επισκευής του παραλιακού δρόμου που συνδέει το Ρίο με τον Αγιο Βασίλειο, αλλά σήμερα εμφανίζει πάλι σημάδια διάβρωσης και φθοράς.

Ρίο

Εγινε το αναμενόμενο. Ο παραλιακός δρόμος που φτιάχτηκε προσωρινά το 2022 και ενώνει τον Αγιο Βασίλη με το Ρίο, άρχισε να «τρώγεται» από τη θάλασσα ξανά.

Ηδη οι πρώτοι περιπατητές και διερχόμενοι οδηγοί έχουν διαπιστώσει ότι η άκρη του δρόμου που βρέχεται από τη θάλασσα έχει ξεκινήσει να υποχωρεί.
Ακόμα και αν φέτος, ο χειμώνας είναι αρκετά ήπιος, ο παραλιακός δρόμος, κυρίως μπροστά στα μαγαζιά του Αγίου Βασιλείου, έχει υποστεί τα πρώτα σημάδια διάβρωσης. Μπορεί να μην έχουμε ισχυρά καιρικά φαινόμενα τους τελευταίους μήνες, αλλά το συγκεκριμένο σημείο «χτυπιέται» από κάθε άνεμο με αποτέλεσμα το νέο οδόστρωμα να «τρώγεται».

Οι εργασίες αποκατάσταση του δρόμου, που είχε πέσει σε μεγάλο βαθμό κατά την κακοκαιρία του Νοεμβρίου 2021, είχαν ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2022 με τη συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Πατρέων. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν, ο κόσμος ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες χρησιμοποίησε τον δρόμο, αλλά στο μυαλό των ντόπιων πάντοτε υπήρχε η ανησυχία για το τι θα συμβεί τον χειμώνα.

Με ανακούφιση, όσοι χρησιμοποιούν τον δρόμο τακτικά, είχαν διαπιστώσει μέχρι τις προηγούμενες ημέρες ότι το έργο κράταγε και δεν είχε επηρεαστεί από τους κυματισμούς της θάλασσας που «δέρνουν» την ακτή της περιοχής. Ωστόσο, η προσωρινή αποκατάσταση είχε ημερομηνία λήξης, η οποία πλησιάζει.

Οπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, ήδη μικρά τμήματα του δρόμου έχουν εξαφανιστεί. Βέβαια, σε αυτή τη φάση δεν επηρεάζουν την κυκλοφορία και την ασφάλεια των διερχόμενων οχημάτων αλλά σίγουρα δείχνουν ότι θα πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για να προχωρήσει το μεγάλο έργο της ανάπλασης από τον Αγιο Βασίλειο μέχρι το Ρίο.

Ρίο

Ρίο

«ΘΕΡΑΠΕΙΑ» ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ

Αν υπάρχει μία είδηση που καθησυχάζει τους χρήστες του δρόμου, προέρχεται διά στόματος του αντιπεριφερειάρχη Χαράλαμπου Μπονάνου, ο οποίος προ ημερών είχε δηλώσει στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», ότι εντός του 2023 αναμένεται η συμβασιοποίηση του έργου.

Η ανάπλαση της παραλιακής ζώνης σε Ρίο, Ακταίο και Αγ. Βασίλειο είναι ένα σχέδιο που είχε συζητηθεί και δρομολογηθεί από τον Νεκτάριο Φαρμάκη και τον Χαράλαμπο Μπονάνο, από την αρχή της θητείας της παρούσας περιφερειακής αρχής, με διπλό στόχο.

Από τη μια πλευρά, για να προστατευθεί η παραλιακή ζώνη από τα στοιχεία της φύσης και από την άλλη, για να παραδοθεί στο κοινό μια περιοχή ανάπλασης, η οποία κάθε καλοκαίρι λειτουργεί ως πόλος αναψυχής για τους κατοίκους και τους χιλιάδες επισκέπτες. «Αυτή την περίοδο, μπαίνουμε στο στάδιο εφαρμογής της μελέτης και μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες των δημοσιονομικών κανόνων, επιταχύνουμε προς τη συμβασιοποίηση του έργου» είχε δηλώσει στην «Π» ο Χαράλαμπος Μπονάνος, ο οποίος τόνισε ότι από τη στιγμή που υπάρχει υπογραφή χρηματοδότησης, το έργο είναι εξασφαλισμένο.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ
14 ημέρες πριν

όσο κάνουν τα ίδια λάθη στην αντιμετώπιση της κατάστασης, τα ίδια θα συμβαίνουν