Η Βουλή φωταγωγήθηκε για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος
Νωρίτερα, σήμερα, η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής ξεκίνησε με επετειακή αναφορά στην «Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος», ενώ αμέσως μετά την αναφορά τηρήθηκε από το Σώμα ενός λεπτού σιγή.
Η Βουλή των Ελλήνων στο πλαίσιο των παγκόσμιων εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος, πρόβαλλε στην πρόσοψη του κτηρίου του Κοινοβουλίου το λογότυπο της διεθνούς εκστρατείας ενημέρωσης για τη διατήρηση της Μνήμης του Ολοκαυτώματος, με το σύνθημα #WeRemember.
Νωρίτερα, σήμερα, η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής ξεκίνησε με επετειακή αναφορά στην «Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος», ενώ αμέσως μετά την αναφορά τηρήθηκε από το Σώμα ενός λεπτού σιγή.
Με αυτούς τους τρόπους η Βουλή των Ελλήνων αποσκοπεί στο να διατηρήσει την ιστορική μνήμη ζωντανή, αποδίδοντας την αυτονόητη τιμή στα εκατομμύρια των θυμάτων του Ολοκαυτώματος και υπενθυμίζοντας την ανάγκη συνεχούς επαγρύπνησης και εγρήγορσης για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοκρατικών αξιών.
Τον Ιανουάριο του 2004, με ομόφωνη απόφαση του Ελληνικού Κοινοβουλίου η 27η Ιανουαρίου καθιερώθηκε ως ημέρα μνήμης και τιμής για τους Έλληνες Εβραίους που έχασαν τη ζωή τους στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, ενώ την επόμενη χρονιά, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ανακήρυξε την 27η Ιανουαρίου ως «Διεθνή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος».
Επιλέχθηκε η συγκεκριμένη ημέρα, καθώς στις 27 Ιανουαρίου του 1945 τα σοβιετικά στρατεύματα απελευθέρωσαν το ‘Αουσβιτς – Μπίρκεναου στην Πολωνία, το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης και εξόντωσης του ναζιστικού καθεστώτος.
Διαβάστε επίσης:
Σπύρος Τσιρώνης στον Peloponnisos FM: «Οσοι ψηφίσουν τον γάμο… αποστασία από τον Θεό»
Μαρία Καρυστιανού για Τέμπη: «Μιλάμε για δολοφόνους που έκλεισαν τα σπίτια μας»
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Προσωπικός Βοηθός: Πώς θα κάνετε αίτηση για 1.939 ευρώ τον μήνα
Η Apple αποκάλυψε κατά λάθος τα AirPods με κάμερα
Στο πλευρό των πολιτών ο Ανδρέας Κατσανιώτης για τον Δεκαπενταύγουστο
Οι 4 Κυριακές με ανοιχτά μαγαζιά έως τα Χριστούγεννα 2026
Το YouTube αλλάζει και τα νούμερά σου θα εκτοξευθούν αλλά τα έσοδα όχι
Πάτρα: Συνεργασία της «Κοινο_Τοπίας» με τον ΕΟΔΥ για την Υγεία
ΕΕΤΑΑ – Παιδικοί σταθμοί: Ανακοινώθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα
Οι φωτογραφίες του κατοικίδιου σου βγαίνουν θολές; Να τι κάνεις λάθος
