Ιατρικός Σύλλογος Ηλείας «καλεί» 6η ΥΠΕ: Ανακαλέστε άμεσα την ακατανόητη απόφαση για τη μετακίνηση της χειρουργού

Ο ΙΣ Ηλείας εκτιμά ότι αποδυναμώνεται επικίνδυνα το Νοσοκομείο Πύργου με την πρόσφατη εντολή μετακίνησης έμπειρης Χειρουργού του Νοσοκομείου στο Νοσοκομείο Κορίνθου!

Ιατρικός Σύλλογος Ηλείας «καλεί» 6η ΥΠΕ: Ανακαλέστε άμεσα την ακατανόητη απόφαση για τη μετακίνηση της χειρουργού

 

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας με αποδέκτη την 6η ΥΠΕ εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Ηλείας με αφορμή τη μετακίνηση χειρουργού από το Νοσοκομείο Πύργου στην Κόρινθο. Και καλεί την Υγειονομική Περιφέρεια να ανακαλέσει…

Η ανακοίνωση του Ιατρικού:

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Ηλείας ήδη από τα τέλη του προηγούμενου έτους, όταν τα προβλήματα στην λειτουργία κρίσιμων τμημάτων του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας έγιναν ακόμη περισσότερο εμφανή απ΄ ότι ήσαν πάντα, έχει υποστηρίξει την θέση ότι είναι αναγκαία η νομοθετική εξασφάλιση ισχυρών κινήτρων ώστε να στελεχωθεί το Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας με ιατρούς, ιδίως τα «πάσχοντα» τμήματά του (Παθολογική Κλινική, Μ.Ε.Θ., Αιμοδοσία). Επ’ αυτού έχουν υπάρξει δημόσια και δεσμεύσεις από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αλλά χωρίς κάποιο αποτέλεσμα έως τώρα.

Αντίθετα με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι αντί της λήψης μέτρων ενίσχυσης του Γ.Ν. Ηλείας, επιλέγεται η περαιτέρω αποδυνάμωσή του με την πρόσφατη εντολή μετακίνησης έμπειρης Χειρουργού του Νοσοκομείου μας στο Νοσοκομείο Κορίνθου! Έτσι αντί να ενισχυθούν τα δυσλειτουργικά τμήματα του Νοσοκομείου, αρχίζουν να διαλύονται και όσα κάπως λειτουργούν ακόμη!

Καλούμε την 6η Υ.ΠΕ. να ανακαλέσει άμεσα αυτή την ακατανόητη απόφαση η οποία υπονομεύει την λειτουργία μιας εξαιρετικά κρίσιμης κλινικής για την Δημόσια Υγεία, όπως η Χειρουργική της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου, η οποία πλέον είναι και η μόνη στην Ηλεία. Επιπλέον θέλουμε να πιστεύουμε ότι η Διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας, ως οφείλει, έχει ήδη εισηγηθεί προς την 6η Υ.Πε. την ανάκληση της μετακίνησης, αλλιώς υποχρεούται να το πράξει άμεσα.

Διαφορετικά καλούμε τους ιθύνοντες, ιδίως το Υπουργείο Υγείας, εάν έχουν λάβει την πολιτική απόφαση να καταργήσουν εντελώς την δευτεροβάθμια περίθαλψη στην Ηλεία, να το δηλώσουν ευθαρσώς, δημοσίως και επισήμως, ώστε μετά οι πολίτες να λάβουν και αυτοί τις δικές τους πολιτικές αποφάσεις.

Για το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας

Ο Πρόεδρος Χρήστος Γιαννικούλης,

Ο Γενικός Γραμματέας

Λεωνίδας Λεοναρδόπουλος«

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κορονοϊός: Σταθερά πάνω από 200 κρούσματα η Αχαΐα - Αγγιξαν τους 100 οι νέοι θάνατοι
Πάτρα - Μαρίνα: Αμεση αποκατάσταση και στο βάθος έργο - Ετοιμες μελέτες χωροθέτησης
Αλεξοπούλου: Η ομάδα της Νίκης Προαστείου έδωσε μάθημα αθλητικού ήθους σε όλους
ΕΚΑΜΕ Αιγίου: Ο εορτασμός της 3η Δεκεμβρίου ΦΩΤΟ