Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας: Πρέπει να μείνει ανοικτό το Μέγα Εμβολιαστικό Κέντρο

“Η αναστολή λειτουργίας του, δίνει λάθος μήνυμα στην κοινωνία τη στιγμή που δίνουμε μάχη να αυξήσουμε τους εμβολιασμούς” δήλωσε στην “Π”, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Άννα Μαστοράκου.

Εμβολιαστικό

Στη φωνή διαμαρτυρίας για την αναστολή του Μέγα Εμβολιαστικού Κέντρου προστίθεται και αυτή της διοίκησης του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών.

Θεμιστοκλέους στην «Π» για Μέγα Εμβολιαστικό Κέντρο: «Κλείνει στις 28, εκτός και αν…»

Μπονάνος για Εμβολιαστικό Κέντρο: Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους

«Ως Ιατρικός Σύλλογος είμαστε αντίθετοι στο να κλείσει το συγκεκριμένο Εμβολιαστικό Κέντρο. Οι λόγοι είναι επικοινωνιακοί αλλά και υγειονομικοί» αναφέρει στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» η πρόεδρος του Συλλόγου Άννα Μαστοράκου και προσθέτει: «Η αναστολή λειτουργίας του, δίνει λάθος μήνυμα στην κοινωνία τη στιγμή που δίνουμε μάχη να αυξήσουμε τους εμβολιασμούς. Ζητάμε τη μεταφορά των εμβολιαστικών γραμμών από τα νοσοκομεία στο Μέγα Εμβολιαστικό Κέντρο ώστε να ελευθερωθούν οι χώροι και το προσωπικό των νοσοκομείων που όλοι γνωρίζουμε ότι έχει μειωθεί λόγω αναστολών. Με τον τρόπο αυτό θα αποφευχθεί η επισκεψιμότητα των πολιτών στα νοσοκομεία που είναι ήδη φορτωμένα με περιστατικά και φυσικά μην ξεχνάμε ότι αναμένεται και μία έξαρση των εποχικών λοιμώξεων. Ποιος θα πλησιάζει τα νοσοκομεία όταν έχουμε δει ότι τα αποφεύγουν ακόμα και για σοβαρές ασθένειες; Το Μέγα Εμβολιαστικό είναι ένας καθαρός, ανεξάρτητος και εύκολα προσβάσιμος χώρος σε όλους. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να διατηρηθεί».