Ιερός Λόχος Μεσολογγίου: Συγκίνηση και δέος στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη, συμμετείχε φέτος, ο Ιερός Λόχος της Ιερής Πόλης, η Μπάντα του Συλλόγου Φίλοι της Μουσικής «Διονύσιος Σολωμός».

Ιερός

Ο Ιερός Λόχος της Ιερής Πόλης, η Μπάντα του Συλλόγου Φίλοι της Μουσικής «Διονύσιος Σολωμός», φέτος την 25η Μαρτίου ανήμερα της Επετείου της Επανάστασης, είχε τη μεγάλη τιμή να συμμετάσχει στη μεγάλη παρέλαση της Θεσσαλονίκης.

Η Μεσολογγίτικη Μπάντα, αφού υποστήριξε με τα τύμπανά της τη διέλευση όλων των σχολείων της πόλης που παρήλασαν, ηγήθηκε του μεγάλου μέρους της παρέλασης το οποίο περιλάμβανε αντιπροσωπείες από όλες τις Πανελλήνιες Ομοσπονδίες, τους εθνικοτοπικούς και πολιτιστικούς συλλόγους και τα σωματεία της Θεσσαλονίκης.

Η εκπληκτική εικόνα και ο λαμπρός ήχος του Ιερού Λόχου που παιάνιζε, πρώτα πρώτα και κατ´ επανάληψη, τη «Μακεδονία ξακουστή» και μαζί τα άλλα εμβατήρια, το «Ναύτη του Αιγαίου» και την «Ταξιαρχία», προκάλεσε τεράστιο ενθουσιασμό στους εκπροσώπους των αρχών και σε όλους τους πολλές χιλιάδες Μακεδόνες κάθε ηλικίας που χειροκροτούσαν και ζητωκραύγαζαν «Μπράβο στο Μεσολόγγι», καθ᾽ όλη τη διάρκεια της πολύ μεγάλης διαδρομής – σχεδόν τριών χιλιομέτρων – της Παρέλασης επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου, από την αφετηρία της στην οδό Κοσμά του Αιτωλού έως την κατάληξη στο Λευκό Πύργο.

Μετά το πέρας της παρέλασης, ο Ιερός Λόχος παρατάχθηκε εμπρός στο Λευκό Πύργο και παιάνισε το Εμβατήριο της Σμύρνης. Συνέχισε μάλιστα παιανίζοντας κατά μήκος της παραλίας, έως τον ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Εκεί, εμπρός στον έφιππο μεγάλο Μακεδόνα στρατηλάτη που έφτασε τον Ελληνισμό στα πέρατα της Οικουμένης, ο Ιερός Λόχος παρατάχθηκε σύσσωμος  και σε μια κίνηση κορυφαίου συμβολισμού, ως θριαμβευτική κατακλείδα της παρουσίας του Μεσολογγίου στη Θεσσαλονίκη, ανέκρουσε άλλη μια φορά τον παιάνα της Ελληνικής Ξακουστής Χώρας του Μεγαλέξανδρου, της Μακεδονίας!

Ιερός

Ιερός

Ιερός

Ιερός

Ιερός

Πηγή: onairnews.gr