Ικανοποίηση στην ΕΛ.ΑΣ. για τα μέτρα του Conference League, oσα έγιναν στο κέντρο επιχειρήσεων

Ικανοποίηση επικρατεί στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ., σχετικά με το πώς εκπονήθηκε ο επιχειρησιακός σχεδιασμός

μέτρα

Ικανοποίηση επικρατεί στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ., σχετικά με το πώς εκπονήθηκε ο επιχειρησιακός σχεδιασμός, κατά την διεξαγωγή του τελικού που ανέδειξε πρωταθλητή Ευρώπης τον Ολυμπιακό, με την UEFA να δίνει συγχαρητήρια.

 

Η «καρδιά» των μέτρων χτυπούσε στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, εκεί όπου από νωρίς έφτανε εικόνα από τα καίρια επίγεια σημεία, αλλά και από αέρος ενώ αξιολογούνταν από τους αρμόδιους αξιωματικούς και κάθε πληροφορία για τυχόν ύποπτες κινήσεις.

 

Σημείο αναφοράς για τις αρχές ήταν τα Εξάρχεια, εκεί όπου είχαν ακροβολιστεί στελέχη της κρατικής ασφάλειας καθώς και της Αντιτρομοκρατικής. Και αυτό γιατί, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, υπήρχαν φόβοι για τυχόν επεισόδια στη περιοχή έτσι ώστε να λειτουργήσουν ως αντιπερισπασμός και να αναγκάσουν τις αστυνομικές δυνάμεις, να διασπαστούν. Στελέχη της Αθλητικής βίας, είχαν «από κοντά» οπαδούς της ΑΕΚ, καθώς σε περίπτωση ήττας του Ολυμπιακού, υπήρχαν έντονοι φόβοι για επεισόδια.

 

Στο κέντρο επιχειρήσεων βρισκόταν και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Ιωάννης Σκούρας, ο οποίος είχε και την ευθύνη του συνολικού σχεδιασμού και έφερε τον τίτλο του «Gold commander», ενώ ο Διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, Φώτης Ντουίτσης, βρισκόταν στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας. Μεταξύ του γηπέδου και του κέντρο επιχειρήσεων ήταν και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και η εκπρόσωπος τύπου Κωνσταντία Δημογλίδου, που όλες αυτές τις μέρες «σήκωσε» το βάρος της ενημέρωσης.

 

Στο κέντρο επιχειρήσεων ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Ωστόσο αμέσως μόλις τελείωσε ο αγώνας, στο κέντρο επιχειρήσεων μετέβη και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος μέχρι που η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, έτσι ώστε να βεβαιωθεί πως όλα θα κυλήσουν ομαλά.

 

Ο κ.Χρυσοχοίδης, εξέφρασε την ικανοποίηση του και τις ευχαριστίες του για το πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο που οδήγησε στην ασφαλή διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα, πριν από αυτόν αλλά και μετά.

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop