ΗΠΑ – Αίγυπτος: Συνάντηση του Άντονι Μπλίνκεν με τον Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι στο Κάιρο

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, είχε συνάντηση σήμερα (30.1.2023) στην Αίγυπτο με τον πρόεδρο της χώρας Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της περιοδείας που ξεκίνησε από σήμερα ο Αμερικανός υπουργός στη Μέση Ανατολή.

ΗΠΑ – Αίγυπτος: Συνάντηση του Άντονι Μπλίνκεν με τον Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι στο Κάιρο

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν είχε σήμερα συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι στη διάρκεια της τριήμερης περιοδείας του στη Μέση Ανατολή, που πραγματοποιείται την ίδια στιγμή, που σημειώνεται αναζωπύρωση της βίας μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων.

Στο Κάιρο ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, αλλά και και τον υπουργό Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι. Οι επαφές είχαν ως κεντρικά θέματα περιφερειακά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών να τεθεί και πάλι σε κίνηση μια πολιτική μετάβαση στο Σουδάν, καθώς και του αδιεξόδου ανάμεσα στις αντίπαλες παρατάξεις στη Λιβύη.

Ο Άντονι Μπλίνκεν θα μεταβεί αργότερα σήμερα στην Ιερουσαλήμ, όπου θα συναντηθεί με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, εν μέσω ανησυχιών για τις πολιτικές της νέας δεξιάς κυβέρνησης της χώρας.

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ θα ταξιδέψει επίσης, στην Ραμάλα για να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments