ΗΠΑ: Η στάση της Ρωσίας για τα πυρηνικά μπορεί να αλλάξει με την εκπνοή της συμφωνίας New START

«Οφείλουμε να λάβουμε υπόψη τα όσα λέει η Ρωσία όσον αφορά την τρέχουσα θέση της σχετικά με τον διάλογο για τον έλεγχο των εξοπλισμών», δήλωσε ο ανώτερος διευθυντής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Πρανάι Βάντι σε κέντρο μελετών στην Ουάσιγκτον.

ΗΠΑ

Η άρνηση της Ρωσίας να συζητήσει με τις ΗΠΑ τα θέματα που σχετίζονται με τα πυρηνικά όπλα θέτει εν αμφιβόλω την προθυμία της να συμμετάσχει στη συμμόρφωση ή σε μια συνέχεια της συμφωνίας New START για τον έλεγχο των εξοπλισμών, αλλά η στάση της μπορεί να αλλάξει καθώς το 2026 εκπνέει η συμφωνία, δήλωσε σήμερα ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος.

«Οφείλουμε να λάβουμε υπόψη τα όσα λέει η Ρωσία όσον αφορά την τρέχουσα θέση της σχετικά με τον διάλογο για τον έλεγχο των εξοπλισμών. Αρνούνται να συμμετάσχουν σε διμερείς επαφές σχετικά με αυτά τα ζητήματα. Αυτό δημιουργεί κάποιες αμφιβολίες ως προς τη βούληση της Ρωσίας να ξεκινήσει μια συζήτηση για την συνέχεια της New START ή την επιστροφή στη συμμόρφωση με την New START», δήλωσε ο ανώτερος διευθυντής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Πρανάι Βάντι σε κέντρο μελετών στην Ουάσιγκτον.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Πέθανε ο Πατρινός πρώην βουλευτής Νίκος Τσούκαλης

Ρούλα Πισπιρίγκου για Τζωρτζίνα: «Το παιδί μου δεν έπαθε κάτι στα δικά μου χέρια, μετά έπαθε»

Αχαΐα: «Ξεμπλοκάρουν» οι αποζημιώσεις για απαλλοτριώσεις που αφορούν την Πατρών-Πύργου – Ποιες υποθέσεις

ΕΛΑΣ: Εχει ταυτοποιήσει 7, ερευνά άλλους 10 για συμμετοχή στην εκτέλεση συμβολαίων θανάτου της Greek Mafia