ΗΠΑ: Πυρηνικό βομβαρδιστικό πήρε φωτιά κατά τη διάρκεια αναγκαστικής προσγείωσης

Ένα πυρηνικό βομβαρδιστικό αεροπλάνο τύπου «B-2 Spirit» πήρε φωτιά καθώς πραγματοποιούσε αναγκαστική προσγείωση σε αεροπορική βάση στο Μιζούρι, Το περιστατικό επιβεβαιώθηκε από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ.

 

ΗΠΑ: Πυρηνικό βομβαρδιστικό πήρε φωτιά κατά τη διάρκεια αναγκαστικής προσγείωσης

Το πυρηνικό βομβαρδιστικό αεροπλάνο τύπου «B-2 Spirit» παρουσίασε βλάβη και χρειάστηκε να προχωρήσει σε αναγκαστική προσγείωση σε αεροπορική βάση στο Μιζούρι των ΗΠΑ. Κατά την διάρκεια της προσεδάφισης, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, το βομβαρδιστικό πήρε φωτιά.

Από το περιστατικό, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός και διεξάγονται έρευνες από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Σημειώνεται ότι τα αεροπλάνα B-2 Spirit είναι βαριά βομβαρδιστικά τεχνολογίας stealth, ικανά να φέρουν συμβατικά και πυρηνικά όπλα. Είναι διθέσια, αν είναι δυνατόν μπορούν να ενωθούν με μηχανικό πτήσης. Ζυγίζουν 188 τόνους, μεταφέρουν 90 τόνους καύσιμα και μπορούν να μεταφέρουν 34,5 τόνους σε όπλα. Για την πτήση τους χρειάζονται να εμπλακούν περίπου 15 μαχητικά καθώς και το Άβαξ, για να τα καθοδηγήσουν. Σε περίπτωση ατυχήματος, πρέπει άμεσα να βομβαρδιστούν τα συντρίμμια γράφουν οι περιγραφές του.

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ