ΗΠΑ: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Νέα Υόρκη λόγω τυφώνα
Η βροχόπτωση-ρεκόρ στη μητρόπολη προκάλεσε πλημμύρες και έκανε πολλούς δρόμους επικίνδυνους ως αδιάβατους.
O Μπιλ ντε Μπλέιζιο, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, κήρυξε το βράδυ της Τετάρτης (σήμερα Πέμπτη το πρωί ώρα Ελλάδας) κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εξαιτίας αυτού που αποκάλεσε «ιστορικού καιρικού φαινομένου», καθώς η βροχόπτωση-ρεκόρ στη μητρόπολη προκάλεσε πλημμύρες και έκανε πολλούς δρόμους επικίνδυνους ως αδιάβατους.
Η λειτουργία σχεδόν όλων των γραμμών του μετρό της Νέας Υόρκης ανεστάλη αργά το βράδυ της Τετάρτης, καθώς απομεινάρια του κυκλώνα Άιντα, ο οποίος στο μεταξύ υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα, έφερε καταρρακτώδεις βροχές, ξαφνικές πλημμύρες και ανεμοστρόβιλους στην περιοχή, μετέδωσε το CNN, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Η αμερικανική Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε τουλάχιστον πέντε προειδοποιητικά δελτία για ξαφνικές πλημμύρες σε περιοχές από τη Φιλαδέλφεια μέχρι το Νιου Τζέρζι.
Νωρίτερα ο κυβερνήτης της πολιτείας Νιου Τζέρζι, ο Φιλ Μέρφι, κήρυξε επίσης κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εξαιτίας της τροπικής καταιγίδας Άιντα.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Νέες πληροφορίες για το MacBook Pro M7 αλλάζουν τα δεδομένα για όσους σκέφτονται να αγοράσουν το M6
O εορτασμός των Αγίων Αναργύρων από τον Σύλλογο Σοποτινών ΦΩΤΟ
Πώς καθαρίζεις το πάπλωμα χωρίς πλύσιμο
Το Pluribus επιστρέφει σε παραγωγή για τη season 2 και η πρεμιέρα πλησιάζει
Πάτρα: 198 χρόνια από την απελευθέρωση από τους Οθωμανούς ΦΩΤΟ
