Ιταλία: Αβέβαιοι για την κυβέρνηση Μελόνι οι πολίτες – Τι δείχνει δημοσκόπηση

«Η κυβέρνηση Ντράγκι ήταν καλύτερη»

ΙΤΑΛΙΑ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα στοιχεία μιας νέας δημοσκόπησης στην Ιταλία, η οποία αφορά τη νεοσύστατη κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι. Η έρευνα διενεργήθηκε από το ινστιτούτο Ipsos για λογαριασμό του ιδιωτικού τηλεοπτικού καναλιού La 7.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Ipsos, στην ερώτηση αν η νέα κυβέρνηση στην Ιταλία -αυτή της Τζόρτζια Μελόνι- είναι καλύτερη από την προηγούμενη, με πρωθυπουργό τον Μάριο Ντράγκι, το 45% των απάντησε «όχι», το 36% «ναι» και το υπόλοιπο 19% δεν εκφέρει γνώμη.

Όσο για την νέα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι και το αν «θα κινηθεί με σωστό ή λάθος τρόπο, για την επίλυση καίριας σημασίας ζητημάτων», το 41% απάντησε ότι δεν πρόκειται να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, το 39% έχει εμπιστοσύνη ότι θα πράξει ορθά και το 20% δεν έχει ακόμη σχηματίσει γνώμη.

Σχετικά με τους έντεκα υπουργούς (επί συνόλου είκοσι τεσσάρων) που συμμετείχαν ήδη σε παλαιότερες κυβερνήσεις, με πρωθυπουργό τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, το 56% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι πρόκειται για «επιστροφή της παλιάς πολιτικής», το 32% τους θεωρεί «εγγύηση πείρας και ποιότητας» και οι υπόλοιποι δεν λαμβάνουν σαφή θέση.

Τέλος, με αναφορά στην εξωτερική πολιτική και τους υψηλούς τόνους που, στο παρελθόν, η Μελόνι χρησημιοποίησε, απευθυνόμενη στην Γαλλία και στην Γερμανία, το 64% του στατιστικού δείγματος της έρευνας Ιpsos είναι της άποψης ότι «τώρα η πρωθυπουργός θα πρέπει να κατεβάσει τους τόνους, με ομαλές σχέσεις», το 23% θεωρεί ότι «θα συνεχίσει να υψώνει την φωνή με τους ευρωπαίους συμμάχους» και το 13% δεν είναι σε θέση να απαντήσει.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κρούσματα
G7
Ζευγάρι
ΟΥΚΡΑΝΙΑ