Ιταλία: Έρευνα της αντιμονοπωλιακής Αρχής για τις αυξήσεις σε ρεύμα και φυσικό αέριο

Παράλληλα, η αντιμονοπωλιακή Αρχή ζήτησε περαιτέρω πληροφορίες και εξηγήσεις από άλλες 25 ιταλικές εταιρίες του ενεργειακού τομέα.

αντιμονοπωλιακή Αρχή

Η αντιμονοπωλιακή Αρχή της Ιταλίας ξεκίνησε έρευνα με αντικείμενο την αύξηση της τιμής παροχής φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας από μέρους τεσσάρων εταιριών του τομέα.

Σύμφωνα με την ιταλική αντιμονοπωλιακή Αρχή της Ιταλίας, βάσει των κρατικών βοηθειών που εγκρίθηκαν τον περασμένο Αύγουστο, ύψους 17 δισεκατομμυρίων ευρώ, οι εταιρείες του τομέα της ενέργειας δεν μπορούν να αυξήσουν την τιμή προμήθειας μέχρι τον Απρίλιο του 2023.

Πρόκειται για τις εταιρείες Iren, Iberdrola, Ε.ΟΝ και Dolomiti.

Παράλληλα, η αντιμονοπωλιακή Αρχή ζήτησε περαιτέρω πληροφορίες και εξηγήσεις από άλλες 25 ιταλικές εταιρίες του ενεργειακού τομέα.

Όπως γράφει η εφημερίδα La Repubblica, «γίνεται αναφορά σε μονομερείς πρωτοβουλίες για την αύξηση των τιμών που πληρώνουν οι πελάτες και σε απειλές διακοπής παροχής (εκτός και αν οι πολίτες δέχονταν τους νέους όρους των συμβολαίων), οι οποίες αντιβαίνουν στο διάταγμα περί κρατικών αρωγών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, αλλά και στον Ιταλικό Καταναλωτικό Κώδικα.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΝΗΛΙΚΟΙ
Κορονοϊός
ΣΟΥΗΔΙΑ
Τουρκία