Ιταλία: Σάλος με τις απαξιωτικές δηλώσεις του Ποντίφικα για τους γκέι

Τι δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος σε κλειστή συνάντηση επισκόπων στο Βατικανό όπου συζητούσαν εάν οι ομοφυλόφιλοι άνδρες πρέπει να γίνονται δεκτοί σε καθολικά σεμινάρια, όπου εκπαιδεύονται ιερείς.

Ιταλία

Κατά τη διάρκεια συνάντησης κεκλεισμένων των θυρών με επισκόπους στη Ρώμη την περασμένη εβδομάδα, ο Πάπας Φραγκίσκος λέγεται ότι μίλησε απαξιωτικά για τους ομοφυλόφιλους, χρησιμοποιώντας «προσβλητικούς χαρακτηρισμούς» και μομφές.

Οι επίσκοποι και ο Ποντίφικας φέρεται να συζητούσαν εάν οι ομοφυλόφιλοι άνδρες έπρεπε να γίνονται δεκτοί σε καθολικά σεμινάρια, όπου εκπαιδεύονται ιερείς,

Οταν ένας από τους επισκόπους ρώτησε τον Φραγκίσκο τι έπρεπε να κάνει, ο πάπας φέρεται να επανέλαβε την αντίρρησή του για την αποδοχή των ομοφυλόφιλων ανδρών, λέγοντας ότι – ενώ είναι σημαντικό να τους «αγκαλιάζουμε όλους», είναι πιθανό ότι ένας ομοφυλόφιλος θα μπορούσε να διακινδυνεύσει να κάνει διπλή ζωή.

Στη συνέχεια, φέρεται να πρόσθεσε ότι υπάρχουν ήδη πάρα πολλοί “frociaggine”, μια χυδαία ιταλική λέξη που μεταφράζεται χονδρικά (και ευγενικά) σε «τρελοί γκέι». 

Οι διαρροές δημοσιεύτηκαν εκτενώς στον ιταλικό Τύπο – σε μεγάλες εφημερίδες όπως η La Repubblica και η Corriere αλλά και στο πρακτορείο ειδήσεων Adnkronos.

Πολλοί επίσκοποι που συμμετείχαν στην συνάντηση – που έγινε τον περασμένο Νοέμβριο – είπαν ότι έμειναν έκπληκτοι και μπερδεμένοι από την λέξη που χρησιμοποίησε ο Ποντίφικας , ο οποίος πιθανότατα εννοούσε τον υποτιμητικό όρο ως «αστείο». Μάλιστα, ένας επίσκοπος είπε στην Corriere della Sera ότι ο Φραγκίσκος  μπορεί να μην γνώριζε ότι ο όρος ήταν προσβλητικός.

Από το Βατικανό δεν υπήρξε κανένα σχόλιο για τα δημοσιεύματα.

 

 

Διαβάστε επίσης

Πρόστιμα χιλιάδων ευρώ από την Πυροσβεστική σε Αχαΐα και Ηλεία

Νέα Ερυθραία: Νεκρός μοτοσικλετιστής σε τροχαίο

Λαμία: Τι συνέβη δυο ημέρες πριν τη φωτιά στο εργοστάσιο που εμπλέκεται στην τροφική δηλητηρίαση μαθητών

Εκτακτη σύσκεψη του ΟΗΕ σήμερα, πολλαπλά χτυπήματα στη Ράφα από το Ισραήλ

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Αυτά είναι τα 60 εισοδήματα που «σβήνουν» τα τεκμήρια

Επίδομα παιδιού: Πότε θα μπουν τα χρήματα από τον ΟΠΕΚΑ στους λογαριασμούς

Νικολακόπουλος αποκλειστικά στην «Π» με χρονοδιαγράμματα για Αστυνομικό Μέγαρο και Φυλακές