Καφαντάρη για φωτιές: «Στο ίδιο έργο θεατές!… Παρά τις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές»

Η αναπληρώτρια τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, Χαρά Καφαντάρη, σε δήλωση της απέδωσε ευθύνες με το βάρος να πέφτει στην κυβέρνηση για τα μέτρα που λήφθηκαν σε ότι αφορά την προστασία και αντιμετώπιση των πυρκαγιών στη χώρα.Έκανε λόγο για έλλειψη επιχειρησιακού στην κυβέρνηση.

Καφαντάρη για φωτιές: «Στο ίδιο έργο θεατές!... Παρά τις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές»

Η αναπληρώτρια τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, Χαρά Καφαντάρη, σε δήλωση της απέδωσε ευθύνες με το βάρος να πέφτει στην κυβέρνηση για τα μέτρα που λήφθηκαν σε ότι αφορά την προστασία και αντιμετώπιση των πυρκαγιών στη χώρα. Έκανε λόγο για έλλειψη επιχειρησιακού στην κυβέρνηση.

Στην δήλωσή της αναφέρει χαρακτηριστικά «Στο ίδιο έργο θεατές! Δυστυχώς, παρά τις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές με την απώλεια 1,33 εκατομμυρίων στρεμμάτων και τις έγκαιρες προειδοποιήσεις από επιστημονικούς φορείς (όπως το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών), η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας δεν πήραν μαθήματα, ενώ φαίνεται η έλλειψη συγκεκριμένου επιχειρησιακού σχεδίου».

«Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη και το αρμόδιο Υπουργείο θα κριθεί σχετικά με τις πολιτικές ΠΡΟΛΗΨΗΣ και ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, μετά το πέρας. Είναι όμως γεγονός, ότι καθαρισμοί άχρηστης βιομάζας δεν ολοκληρώθηκαν, ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος με προσωπικό (3600 οργανικά κενά στο ΠΣ) και επαρκή σύγχρονο εξοπλισμό δεν έγινε, σύγχρονα επιχειρησιακά σχέδια με τις κατά τόπους ιδιαιτερότητες των περιοχών δεν εκπονήθηκαν και γενικότερα το στάδιο της Πρόληψης υποτιμήθηκε».

Καφαντάρη: «Στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για όλα φταίει κάποιος άλλος»

Γενικεύοντας η κ. Καφαντάρη υποστηρίζει πως «Η λογική ότι για όλα φταίει κάποιος άλλος… όπως π.χ. η Κλιματική Κρίση, η μορφολογία του εδάφους κ.α. και η επίκληση του τι συμβαίνει σε άλλες μεσογειακές χώρες, επιχειρήματα που χρησιμοποιούνται από την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο, δεν δικαιολογούν την έλλειψη κατάλληλης προετοιμασίας και την ανεπάρκεια απόκρισης του μηχανισμού».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει έγκαιρα επεξεργασθεί και καταθέσει στη Βουλή, από το Νοέμβρη του 2019 σχέδιο νόμου περί δημιουργίας Εθνικής Αρχής Πολιτικής Προστασίας, νομοσχέδιο βασισμένο σε σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα και πορίσματα. Καιρός πλέον για μια νέα Αρχή και στην Πολιτική Προστασία, νέα Αρχή, που μόνο μετά από άμεση Πολιτική Αλλαγή, μπορεί να προχωρήσει» καταλήγει στην ανακοίνωσή της.

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τατάρ: «Οι Τουρκοκύπριοι ήμασταν σκλαβωμένοι, η Τουρκία μας απελευθέρωσε»
 Τσίπρας: «κυβερνούν με ψέματα, ελεγχόμενη ενημέρωση και παράνομες παρακολουθήσεις»
Παρακολούθηση Ανδρουλάκη: Οι Σοσιαλιστές καλούν την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου να πάρει θέση
Θεοδωρικάκος: «Η Ελληνική Αστυνομία αξίζει σεβασμό και στήριξη, όχι συκοφαντικές επιθέσεις»