Και στην Πάτρα κλειστά τα σχολεία λόγω καύσωνα για δύο ημέρες

Τι αναφέρει η απόφαση του Δήμου – Τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά το διήμερο 12 και 13 Ιουνίου και στο Αίγιο

Πάτρα

Ο υδράργυρος ανεβαίνει και οι πόρτες των σχολείων κλείνουν. Αυτό συμβαίνει σε αρκετές πόλεις της χώρας, αυτό θα συμβεί και στην Πάτρα, το διήμερο 12 και 13 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση της αντιδημάρχου Παιδείας και Αυτεπιστασίας Κατερίνας Σίμου, τα σχολικά συγκροτήματα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πατρέων, θα παραμείνουν κλειστά το διήμερο 12 και 13 Ιουνίου, λόγω επικράτησης πολύ υψηλών θερμοκρασιών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ.

Στόχος της απόφασης αυτής είναι η προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Ο καύσωνας κλείνει τα σχολεία στην Αιγιάλεια

Σημειώνεται πως κλειστά θα παραμείνουν στις 12 και 13 Ιουνίου τα σχολεία στην Αιγιάλεια σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου Δημήτρη Καλογερόπουλου.

Η ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων

Ο Δήμος Πατρέων σε ανακοίνωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά: “Κλειστά λόγω καύσωνα θα παραμείνουν αύριο (Τετάρτη 12/6) και μεθαύριο (Πέμπτη 13/6), όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία και δημοτικά) εντός των ορίων του Δήμου Πατρέων, λόγω της πρόβλεψης για επικράτηση συνθηκών καύσωνα.

Καλούμε την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας, να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να διασφαλιστεί η αποχή από την εργασία, με αποδοχές, των εργαζομένων που έχουν μικρά παιδιά, τα οποία αυτές τις μέρες δεν θα βρίσκονται στο σχολείο”.

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop