Καιρός – Σάκης Αρναούτογλου: Ξανά 44°C την άλλη εβδομάδα – Οι θερμοκρασίες μέχρι 23 Ιουλίου

Οι δύσκολες συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών θα συνεχίσουν τουλάχιστον μέχρι τις 23 Ιουλίου.

καύσωνας

Δύσκολες θα παραμείνουν οι καιρικές συνθήκες και την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την πρόγνωση που δίνει ο Σάκης Αρναούτογλου.

Την ώρα που ο καύσωνας «Κλέων» κορυφώνεται στη χώρα με θερμοκρασίες «φωτιά» και στην Αττική, ο Σάκης Αρναούτογλου ενημερώνει με ανάρτησή του στο Facebook για την εξέλιξη της θερμοκρασίας μέχρι και τις 23 Ιουλίου. Και όπως φαίνεται στα τέλη της επόμενης εβδομάδας θα δούμε ξανά 43 και 44 βαθμούς Κελσίου.

θερμοκρασίες

Όπως επισημαίνει ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, «για να υπολογίσετε με αρκετή ακρίβεια τη θερμοκρασία στην περιοχή που σας ενδιαφέρει, διαβάστε ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ την επεξήγηση στο μετεώγραμμα σας παρακαλώ γιατί όπως είναι φυσικό ανάλογα με την περιοχή, το υψόμετρο και την γειτνίαση στη θάλασσα οι θερμοκρασίες θα διαφέρουν».

Ο καύσωνας «Κλέων» κλείνει την Ακρόπολη – Κατέρρευσε τουρίστρια – Ποιοι αρχαιολογικοί χώροι θα λειτουργούν ΒΙΝΤΕΟ

Ο ίδιος εξηγεί στην εικόνα ότι στους κλειστούς κάμπους πρέπει να υπολογίσουμε έως και 1-2 βαθμούς υψηλότερη θερμοκρασία, ενώ Κυριακή 16/7 μέχρι και Τετάρτη 19/7 στη δυτική πεδινή Ελλάδα πρέπει να υπολογιστούν έως και 3 βαθμοί υψηλότερη θερμοκρασία. «Στις ορεινότερες περιοχές 4 με 8 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία αντίστοιχα, στα παραθαλάσσια αλλά και στα νησιά 3 με 6 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία».

Πηγή: newsbeast.gr