Κακοκαιρία Άριελ: Σφοδρή καταιγίδα στη Ρόδο – Το νησί αντιμετωπίζει πλημμύρες και διακοπές ρεύματος

Δύσκολες ώρες στο νησί της Ρόδου, λόγω της κακοκαιρίας Ariel.

kakokairia

Πριν από λίγη ώρα η ΕΜΥ εξέδωσε Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, καθώς η κακοκαιρία Άριελ φέρνει επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, ραγδαίες βροχοπτώσεις και μαζικούς κεραυνούς.

Τα έντονα φαινόμενα αντιμετωπίζει ήδη η Ρόδος, στην οποία υπάρχουν κιόλας πλημμυρισμένοι δρόμοι, διακοπές ηλεκτροδότησης και αρκετές ζημιές σε χωριά του νησιού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit.gr, η Ρόδος δοκιμάστηκε από την ισχυρή νεροποντή, που προκάλεσε ζημιές σε αρκετά χωριά του νησιού, καθώς και προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Ειδικότερα, μετά την αποτίμηση των ζημιών από τον δήμο Ρόδου, τα προβλήματα αυτά εστιάζονται:

* Στην περιοχή του χωριού Καλάθος, όπου υπήρξαν κατολισθήσεις και μεγάλος όγκος νερού ο οποίος προξένησε πολλαπλά προβλήματα

* Στην περιοχή του χωριού Σορωνή, όπου δημιουργήθηκε μεγάλος όγκος λάσπης από την ισχυρή βροχόπτωση που έπεφτε όλο το βράδυ.

Από τις πρώτες αναφορές πλημμύρισε μια αποθήκη, ενώ δημιουργήθηκαν επιμέρους προβλήματα σε αγροτικούς δρόμους.

Στην περιοχή του χωριού Δαματριά υπήρξαν πτώσεις δέντρων ενώ στην περιοχή των Πεταλούδων συνεχίστηκαν για δεύτερη μέρα κατολισθήσεις γεγονός το οποίο υποχρέωσε τις αρχές να κλείσουν τον δρόμο για λόγους ασφαλείας.

Αντίστοιχα προβλήματα δημιουργήθηκαν στις κοινότητες Μαλώνας, Αρχίπολης, Διμυλιάς – Ελεούσας, καθώς επίσης και σε περιοχές της δημοτικής ενότητας Ατταβύρου.

Τέλος, οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση πλέον έχουν αποκατασταθεί.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments