Κακοκαιρία «Barabara»: Πώς τοποθετούνται οι αλυσίδες χιονιού στα αυτοκίνητα και πόσο κοστίζουν – ΒΙΝΤΕΟ

Οι ειδικοί να προειδοποιούν για χιονοπτώσεις, με φόντο την κακοκαιρία Barbara.

Κακοκαιρία «Barabara»: Πώς τοποθετούνται οι αλυσίδες χιονιού στα αυτοκίνητα και πόσο κοστίζουν - ΒΙΝΤΕΟ

Με φόντο την κακοκαιρία Barbara οι ειδικοί χτυπούν το καμπανάκι κινδύνου και προειδοποιούν για χιονοπτώσεις.

Ένα ερώτημα που απασχολεί ορισμένους οδηγούς, είναι ο σωστός τρόπος με τον οποίο τοποθετείται πιο δημοφιλές αντιολισθητικό μέσο, δηλαδή οι αλυσίδες, στους τροχούς των αυτοκινήτων, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που δε γνωρίζουν τον τρόπο για να τις περάσουν στις ρόδες των ΙΧ οχημάτων τους, ενώ άλλοι, δεν ξέρουν ποιους τροχούς του αυτοκινήτου τους πρέπει να «ντύσουν» με αυτές.

 

Τον τρόπο με τον οποίον θα τοποθετήσουμε σωστά τις αλυσίδες, εξηγεί στο GRTimes ο ιδιοκτήτης επιχείρησης αξεσουάρ αυτοκινήτων, Στέλιος Κεχαγιάς.

Ο κ. Κεχαγιάς, ξεκαθαρίζει ότι το συγκεκριμένο μέσο τοποθετείται στους τροχούς με τους οποίους κινείται το αυτοκίνητο, λέγοντας πως «αυτοί συνήθως είναι οι μπροστινοί τροχοί». Αναλύει ακόμη όλες τις καλές πρακτικές τοποθέτησης αντιολισθητικών αλυσίδων, περιγράφοντας παράλληλα παραστατικά όλα τα βήματα τα οποία πρέπει να ακολουθήσουμε προκειμένου οι αλυσίδες να τοποθετηθούν σωστά στους τροχούς του οχήματός μας.

Τονίζει επιπροσθέτως ότι όταν το χιόνι και ο πάγος λιώνουν και μπορεί το αυτοκίνητο να “πατήσει” άνετα, τότε τις αφαιρούμε για να μη δημιουργηθούν ζημιές, ενώ εξηγεί ακριβώς τον τρόπο με τον οποίο θα αφαιρέσουμε τις αντιολισθητικές αλυσίδες στα αυτοκίνητά μας.

Πόσο κοστίζουν οι αντιολισθητικές αλυσίδες

Ο κ. Κεχαγιάς αναλύει επιπλέον τον τρόπο με τον οποίον θα πρέπει να επιλέξουμε τις κατάλληλες αλυσίδες για το όχημά μας, ενώ εξηγεί τη διαφορά τους με τις χιονοκουβέρτες.

Παράλληλα, συγκρίνει τα δύο αντιολισθητικά μέσα, μιλώντας για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους.

Σε ό,τι αφορά, επιπλέον, την τιμή των αντιολισθητικών αλυσίδων, σημειώνει ότι αυτή ξεκινά από τα 35€ και μπορεί να φτάσει έως και τα 80€, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους παρατηρείται η διακύμανση στην τιμή τους.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments