Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Ποια σχολεία στην Αττική θα ανοίξουν μια ώρα αργότερα την Πέμπτη

Η υποχώρηση της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» οδήγησε την Περιφέρεια Αττικής στην απόφαση να λειτουργήσουν πολλά σχολεία την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου. Κάποια ωστόσο θα ανοίξουν με μία ή δύο ώρες καθυστέρηση

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Ποια σχολεία στην Αττική θα ανοίξουν μια ώρα αργότερα την Πέμπτη

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, μετά από νεότερη διαβούλευση με τους 66 δήμους της Αττικής που είχε σήμερα, τις προβλέψεις της ΕΜΥ και τη σχετική ενημέρωση των μετεωρολόγων Κ. Λαγουβάρδου και Θ. Καλύβα, καθώς και τα αιτήματα των δημάρχων, προέβη στην απόφαση να παραμείνουν και αύριο κλειστά τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε περιοχές που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν ακόμα προβλήματα από την κακοκαιρία.

Επιπλέον σε περιοχές όπως της Ανατολικής Αττικής του Βόρειου Τομέα και της Δυτικής Aττικής, κ.α. (αναλυτικά παρακάτω) συμφωνήθηκε μετά από σχετικές εισηγήσεις των δημάρχων, λόγω χαμηλών θερμοκρασιών οι εκπαιδευτικοί να είναι κανονικά στα σχολεία και η προσέλευση των μαθητών να είναι μέχρι τις 9 το πρωί ή σε κάποιους δήμους και στις 10, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

Για τη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών και τις ώρες προσέλευσης θα προβούν σε σχετικές ανακοινώσεις οι δήμοι οι οποίοι είναι και αρμόδιοι. Στο πλαίσιο αυτό ο Περιφερειάρχης απευθύνει έκκληση προς τους διευθυντές σχολείων να έχουν μεριμνήσει για την έγκαιρη θέρμανση των σχολικών αιθουσών.

Ανοιχτά τα σχολεία υπερτοπικού χαρακτήρα

Τα δημόσια και ιδιωτικά υπερτοπικά σχολεία, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ, Μουσικά, Καλλιτεχνικά, Πειραματικά, Εσπερινά, Ειδικά Σχολεία κ.α.)., μετά από εισήγηση του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη θα είναι ανοιχτά, εκτός αν υπάρξει αντίθετη απόφαση από τους διευθυντές τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, τα σχολεία που ανοίξουν με μία ώρα καθυστέρηση (9:00) είναι τα εξής:

Βόρειου Τομέα
Ηρακλείου
Μεταμορφώσεως
Παπάγου-Χολαργού
Αμαρουσίου
Βριλησσίων
Λυκόβρυσης-Πεύκης
Αγίας Παρασκευής
Φιλοθέης-Ψυχικού
Χαλανδρίου

Στη Νέα Ιωνία, τα σχολεία θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους από τις 10 το πρωί.

Π. Ε. Νήσων
Κυθήρων
Σαλαμίνας

Π. Ε. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ραφήνας -Πικερμίου
Λαυρεωτικής
Κρωπίας
Παλλήνης
Σπάτων –Αρτέμιδος
Σαρωνικού
Μαρκοπούλου
Παιανίας

Π.Ε. ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ Όλα ανοιχτά
Δήμος Βύρωνος
Δήμος Ηλιούπολης

Τα σχολεία του Δήμου Αχαρνών που θα παραμείνουν ανοικτά θα έχουν ώρα προσέλευσης μέχρι τις 9.

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments