Κακοκαιρία στην Πέλλα: Υπερχείλισε τάφρος και «βούλιαξε» εκκλησάκι στη Σκύδρα

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα σάρωσαν περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, με επίκεντρο την Αριδαία, αλλά και την Σκύδρα.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Βρίσκονται σε ύφεση  τα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν  περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, με επίκεντρο την Αριδαία, αλλά και την Σκύδρα.

Μιλώντας στο GRTimes, o δήμαρχος Αλμωπίας, Χρήστος Μπάτσης τόνισε ότι «τα πάντα πλέον έχουν καθαριστεί και η πόλη έχει επιστρέψει στην καθημερινότητά της. Τα σχολεία αύριο Τετάρτη (25/1) θα λειτουργήσουν κανονικά, εκτός από ένα που αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα που δεν διευθετήθηκαν καθώς επίσης και των νηπιαγωγείων Χρύσας-Τσάκων και Ξιφιανής στα οποία παρατηρήθηκε έντονη υγρασία στο εσωτερικό τους».

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Την ίδια ώρα σε επιφυλακή παραμένει ο μηχανισμός του δήμου Σκύδρας, ο οποίος αντιμετώπισε επίσης πολλά προβλήματα με πλημμύρες σε καλλιέργειες, οικίες και καταστήματα, αλλά και από υπερχείλιση ποταμού, που δεν μπόρεσε να συγκρατήσει το ανάχωμα.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Πηγή: PellaNews.gr

«Αυτή την ώρα η κατάσταση είναι ελεγχόμενη με την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν έχουμε ανάλογα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ξέρετε η Σκύδρα, εκτός από τον μεγάλο όγκο νερού που δέχθηκε, επιβαρύνεται ιδιαίτερα και από την γεωγραφική της θέση. Με λίγα λόγια υποδεχόμαστε όλα τα ύδατα που κατεβαίνουν από την Αριδαία, από την Έδεσσα, από τη Νάουσα. Στο πλαίσιο αυτό έσκασε και μία τάφρος ποταμού όπου σε ένα σημείο υπερχείλισε καθώς δεν άντεξε και το ανάχωμα» τόνισε χαρακτηριστικά στο GRTimes η δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου.

Νωρίτερα, η εκκλησία της «Παναγίας της Κίρεζλι» βυθίστηκε από ορμητικά νερά και πλημμύρισε επιφέροντας μεγάλες ζημιές τόσο στο εσωτερικό, όσο και στον προαύλιο χώρο της, ενώ για αρκετές ώρες διακόπηκε η κυκλοφορία στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Έδεσσας.

«Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έχουν σταματήσει από το απόγευμα και αυτό από μόνο του μας γεμίζει αισιοδοξία. Ωστόσο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, ο μηχανισμός του δήμου θα παραμείνει σε επιφυλακή έτσι ώστε να προλάβουμε τα όποια προβλήματα δημιουργηθούν από ενδεχόμενη νέα νεροποντή» κατέληξε η κα. Ιγνατιάδου.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments