Καλάβρυτα: Ανασκαφές στον Αρχαίο Κλείτορα για παραιτέρω ανάδειξη

Με απόφαση του Δημάρχου Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλου οι εργασίες αξιοποίησης του αρχαιολογικού χώρου.

Καλάβρυτα: Ανασκαφές στον Αρχαίο Κλείτορα για παραιτέρω ανάδειξη

Με δαπάνες του Δήμου Καλαβρύτων, απόφαση του δημάρχου Θανάση Παπαδόπουλου και σε συνεννόηση με όλες τις συναρμόδιες αρχές και Υπηρεσίες, ξεκίνησαν ήδη ανασκαφικές εργασίες για την ανάδειξη και αξιοποίηση του Αρχαίου Κλείτορα, στην Κλειτορία.

Καλάβρυτα: Ανασκαφές στον Αρχαίο Κλείτορα για παραιτέρω ανάδειξη

Το προηγούμενο διάστημα ο Δήμος βρισκόταν σε συνεχή συνεννόηση με φορείς της περιοχής και υπηρεσιακά στελέχη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας, ώστε να καθοριστεί το ακριβές πλαίσιο των παρεμβάσεων και να συμφωνηθούν τα βήματα ανάδειξης του χώρου. Σημαίνων ήταν ο ρόλος του αντιδημάρχου Κλειτορίας Βασίλη Κουτρουλάκη και των πρώην αντιδημάρχων και νυν βοηθών δημάρχου Σωτήρη Δουκλιά και Ασημάκη Μιχαλόπουλου.

Στην παρούσα φάση, η χρηματοδότηση -μέσω Προγραμματικής Σύμβασης Δήμου – υπουργείου Πολιτισμού – αποβλέπει σε μικρής κλίμακας ανασκαφές και τομές, καθώς και σε άλλες εργασίες. Είναι, όμως ένα σημαντικό βήμα ανάδειξης και αξιοποίησης του χώρου ενώ, ταυτόχρονα, συνεχίζονται όλες οι ενέργειες για εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων που θα καλύψουν σε πλήρη έκταση το ανασκαφικό έργο στον Αρχαίο Κλείτορα.

Ο «Αρχαίος Κλείτωρ» υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες και πιο πλούσιες αρχαίες πόλεις, που ιδρύθηκε από τον Κλείτορα, γιο του βασιλιά Αζάνα και εγγονό του Αρκάδα, γενάρχη των Αρκάδων. Πολλά από τα ερείπιά της (όπως το αρχαίο θέατρο) είναι διάσπαρτα στον μεγάλο κάμπο της Κλειτορίας. Το θέατρο έχει ανασκαφεί σχετικά πρόσφατα, με τις έρευνες να έχουν φέρει στην επιφάνεια το κοίλο του θεάτρου και μερικά από τα εδώλια. Στον προαύλειο χώρο του, παρουσιάζονται, τους θερινούς μήνες, θεατρικές παραστάσεις.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ