Καλάβρυτα: Γκρίνια στο εσωτερικό της δημοτικής αρχής – Στις 12.30 το συμβούλιο

image 615629
Στις 12.30 σήμερα το μεσημέρι, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καλαβύττων, αναμένεται να μεταφερθεί το θέμα της επέκτασης του Οδοντωτού από τα Καλάβρυτα στην Αγία Λαύρα ή και το Χιονοδρομικό Κέντρο, στο πλαίσιο κυβερνητικής βούλησης να το χρηματοδοτήσει.

Στο πλαίσιο του 1ου θέματος, περί του εορτασμού των 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, θα τοποθετηθεί ο αρχηγός της ελάσσονος αντιπολίτευσης Σπ. Θεοχάρης, ο οποίος, προ ημερών, θέλησε με επιστολή του στον πρόεδρο του ΔΣ Θ. Νασιώτη, να αναγκάσει τον δήμαρχο Θανάση Παπαδόπουλο να μιλήσει και να σταματήσει «ένοχα» να σιωπά για τους χειρισμούς του στη διεκδίκηση του έργου, λαμβάνοντας αφορμή από τα δημοσιεύματα της «Π» για «Πικρές αλήθειες και αναλήθειες» που αφορούν στους χειρισμούς του.

Ομως, όπως προκύπτει από μηνύματα τα οποία φρόντισαν να στείλουν στην «Π» δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας -κρατώντας την ανωνυμία και προφανώς παραμένοντες σιωπηλοί στο σημερινό ΔΣ- υπάρχει μια εσωτερική «γκρίνια στο πρόσωπο του δημάρχου. Οπως χαρακτηριστικά έλεγαν «δεν αντιλαμβάνονται γιατί έπρεπε να πάρει πάνω του ένα σαθρό έργο, χωρίς καμία προετοιμασία, σαν να έψαχνε να συνδέσει το όνομά του με αυτό το πράγματι μεγάλο έργο». Αλλοι πάλι έλεγαν πως «καλύτερα να μην απέσυρε από το πρόγραμμα Τρίτση το Πλανητάριο ή το Μουσείο, για να γίνει η επέκταση, αφού θα μπορούσε να αναζητήσει αλλού πηγή, όπως η Γερμανική Πρεσβεία, η οποία ανέκαθεν φέρεται διαθέσιμη για να στηρίξει τα Μαρτυρικά Καλάβρυτα, αλλά ο Δήμος αρκείται σε φιλοδωρήματα».

Πάντως τα στοιχεία της δημοσιογραφικής έρευνας της «Π» έχουν κάνει ακόμα και αυτούς για «επερχόμενο ναυάγιο της επέκτασης, παρά τα περί του αντιθέτου ισχυριζόμενα από πλευράς δημάρχου.

Στο ΔΣ ο κ. Παπαδόπουλος θα κληθεί να ενημερώσει πλήρως και να δώσει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα ενεργειών. Ανάμεσα στα άλλα θα χρειαστεί να «απολογηθεί» σε καίρια σημεία που αρχικά έθιξε η «Π», όπως για το ότι δεν φρόντισε να ενημερώσει τον ΟΣΕ για ν’ αρχίσει να ετοιμάζει το έργο, για το απαιτητέο κονδύλι 5 εκατ. ευρώ που φέρεται να γράφτηκε προ 35 χρόνων με προφορική εντολή και δεν ακουμπά σε πραγματικά στοιχεία, αλλά και για την παράμετρο των απαλλοτριώσεων την οποία ο δήμαρχος , αν και ρωτήθηκε από τον ΟΣΕ, είπε ότι δεν απαιτούνται(!).

Τα παραπάνω, είναι φανερό, πως δημιουργούν πολλά ερωτηματικά για την πορεία του εγχειρήματος και δεν βοηθούν στον συντονισμό ενεργειών ουσιαστικής δρομολόγησης του έργου επί πραγματικών δεδομένων.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΗΧΑΝΗ
AMBROSIOS
kafsonas 2
kroysmata