Καλάβρυτα: Λίφτινγκ στις εισόδους με τουριστικό χαρακτήρα

Ηπιες παρεμβάσεις στις δύο κύριες εισόδους των Καλαβρύτων ετοιμάζει ο Δήμος. Τι θα περιλαμβάνουν

3314008

Οι δύο βασικές είσοδοι των Καλαβρύτων αναμένεται να αλλάξουν όψη και να γίνουν πιο φιλικές και αρεστές στο «μάτι», αλλά και πιο λειτουργικές για την κυκλοφορία των οχημάτων.
Την Τρίτη 15 Ιουνίου, ο Δήμος Καλαβρύτων έκανε γνωστή την προκήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου ανάπλασης των εισόδων των Καλαβρύτων, προϋπολογισμού 358.870,97 ευρώ. Με τις παρεμβάσεις να γίνονται στις δύο κύριες εισόδους της πόλης των Καλαβρύτων από Χαλανδρίτσα και Διακοπτό.
Βασικό στόχος του έργου είναι η αναβάθμιση της περιοχής, τόσο από πλευράς εικόνας της πόλης με την ενοποίησή της με τα αναπλασμένα τμήματα του ιστορικού κέντρου, όσο και από πλευράς υποδομών, παροχών και διευκόλυνσης κυκλοφορίας και στάθμευσης, με κύριο άξονα την εξυπηρέτηση των πεζών, δημιουργώντας ένα σύνολο προσιτό, ευχάριστο και λειτουργικό. Συγκεκριμένα οι παρεμβάσεις που θα γίνουν είναι οι εξής:
ΑΠΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑ
>Στην είσοδο από Χαλανδρίτσα, οι εργασίες θα γίνουν σε τμήμα της οδού Παλαιών Πατρών Γερμανού, από τη συμβολή της με την οδό Αγίας Λαύρας μέχρι την οδό Αγαθονίκου που αποτελούσε και το όριο ανάπλασης της ευρύτερης περιοχής της πλατείας Κύπρου ως αναπτυσσόμενο εμπορικό κέντρο της πόλης των Καλαβρύτων. Στη συγκεκριμένη περιοχή θα γίνουν και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, όπως η μονοδρόμηση της ΠΠ Γερμανού από τη συμβολή της με την οδό Πάνου Πόλκα μέχρι την οδό Νταφαλιά και θα οριοθετηθούν θέσεις στάθμευσης.
>Επιπλέον, το τμήμα του ίδιου δρόμου που θα παραμείνει διπλής κατεύθυνσης κυκλοφορίας, από τη συμβολή της με την οδό Αγίας Λαύρας μέχρι τη συμβολή της με την οδό Πάνου Πόλκα, θα ασφαλτοστρωθεί, ενώ το τμήμα που μονοδρομείται, από τη συμβολή με την οδό Πάνου Πόλκα μέχρι τη συμβολή με την οδό Αγαθονίκου, θα επιστρωθεί με φυσικούς κυβόλιθους χρώματος γκρι.
>Σε όλη την περιοχή θα διαμορφωθούν πεζοδρόμια που θα επιστρωθούν με ορθογωνικές φυσικές πέτρες και επίσης, οι θέσεις στάθμευσης θα σηματοδοτηθούν με κυβόλιθους από σκυρόδεμα χρώματος κόκκινου. Τα χρώματα και τα υλικά είναι ίδια με αυτά που έχουν χρησιμοποιηθεί στα γειτονικά αναπλασμένα τμήματα του ιστορικού κέντρου της πόλης. Τέλος, σε αυτό το τμήμα της ανάπλασης θα τοποθετηθούν φωτιστικά, παγκάκια και θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην προσβασιμότητα των ατόμων με ειδικές ανάγκες.
ΑΠΟ ΔΙΑΚΟΠΤΟ
>Από την άλλη μεγάλη είσοδο των Καλαβρύτων και ίσως πιο σημαντική καθώς αποτελεί σημείο εισόδου από την Ολυμπία οδό. Η ιδιαιτερότητα αυτού του σημείου είναι πως φιλοξενεί το σταθμό υπεραστικών λεωφορείων ΚΤΕΛ, γεγονός που συνεπάγεται έντονη κυκλοφορία πεζών από και προς το κέντρο της πόλης. Κατά την παρούσα στιγμή, η κυκλοφορία αυτή διεξάγεται κατά πολύ μεγάλο μέρος επί της επαρχιακής οδού, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κίνδυνοι για την ασφάλεια των πεζών.
>Σε αυτή την περιοχή, η ανάπλαση περιλαμβάνει το πάρκο ΚΑΠΗ, ένα σημαντικό χώρο πρασίνου που αποτελεί και χώρο περιπάτου και ανάπαυσης για τους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης. Επιπλέον, προβλέπεται να τοποθετηθούν φωτιστικά και να γίνουν εργασίες για την προσβασιμότητα των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Σε αυτό το σημείο δεν προβλέπεται να γίνει κάποια επέμβαση επί του οδοστρώματος της επαρχιακής οδού Διακοπτού – Καλαβρύτων πλην των ελάχιστων απαιτούμενων τομών για την υπόγεια διέλευση καλωδίων ηλεκτροφωτισμού και σωληνώσεων άρδευσης.
Και τα δύο έργα, με βάση τη μελέτη, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέσα σε έξι μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

fotia mpouka 1
nosokomeio Amaliadas
gervasios
rapid test