Καλάβρυτα – Λυκούρια: Μέτρα για τη λειψυδρία με πρόστιμα και ελέγχους

Στη Λυκούρια, ο πρόεδρος Θανάσης Σβίγγος και το τοπικό συμβούλιο παίρνουν μέτρα για τη λειψυδρία για να μην παρατηρηθούν προβλήματα τους επόμενους μήνες.

ce98ceb1cebdceb1cf83ceb7cf82 Ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Λυκούριας Θανάσης Σβίγγος ανακοίνωσε τα μέτρα που αποφασίστηκαν στο τοπικό συμβούλιο

Τα τελευταία χρόνια είναι γνωστό πως αρκετοί οικισμοί της ορεινής Αχαΐας αντιμετωπίζουν προβλήματα με την υδροδότηση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Μία από αυτές τις περιοχές είναι η Λυκούρια, όπου πέρυσι το καλοκαίρι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του χωριού είχαν έρθει απέναντι σε σοβαρά προβλήματα, με το νερό να είναι ελάχιστο και μάλιστα μόνο για λίγες ώρες διαθέσιμο και με χαμηλή πίεση.

Ενα τέτοιο φαινόμενο θέλουν να προλάβουν φέτος οι άνθρωποι του τοπικού συμβουλίου, αφού σε συνεδρίαση που πραγματοποίησαν το βράδυ της Τρίτης 29 Ιουνίου, αποφάσισαν να πάρουν μια σειρά από μέτρα.

Σε δήλωση που έκανε ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Θανάσης Σβίγγος, είπε: «Οπως είναι γνωστό κατά τους θερινούς μήνες η ποσότητα του νερού που καταλήγει στη δεξαμενή του χωριού μας είναι μειωμένη και σε συνδυασμό με τη λειψυδρία που παρουσιάζεται λόγω της έλλειψης βροχοπτώσεων, η ποσότητα του νερού είναι περιορισμένη. Η κατανομή του νερού λοιπόν, θα πρέπει να γίνεται ισάξια, καθώς στο χωριό μας ζουν οικογένειες με μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι, εργαζόμενοι, αλλά και εποχιακοί επισκέπτες που όλοι θέλουν να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες τους».

Η απόφαση που πήρε το Κοινοτικό Συμβούλιο Λυκούριας αναφέρει ότι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, θα αντιστοιχούν 12m³ (κυβικά)  ανά κατοικία, ενώ όσον αφορά τους στάβλους για τα μικρά ζώα (π.χ. πρόβατα, αίγες) θα αντιστοιχούν 3 κιλά ανά ζώο ημερησίως και για τα μεγάλα (π.χ. άλογα, αγελάδες κ.τ.λ.) 30 κιλά ανά ζώο ημερησίως. Τα όρια αυτά θα μεταβάλλονται ανάλογα με την ποσότητα νερού που υπάρχει στη δεξαμενή και θα πραγματοποιούνται νέες ανακοινώσεις, αν και όταν αλλάζουν.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί καταμέτρηση των υδρομετρητών, ώστε να εντοπιστούν τυχόν παραβάτες. Με τον κ. Σβίγγο να ζητά από τους κατοίκους να βεβαιωθούν ότι οι υδρομετρητές λειτουργούν και βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Στους παραβάτες που θα εντοπιστούν, θα υπάρξουν οι αντίστοιχες κυρώσεις (πρόστιμο). Επίσης, θα εξετασθεί το ενδεχόμενο από άτομα που ενώ τυπικά βρίσκονται εντός των ορίων κατανάλωσης να κάνουν άσκοπη χρήση και θα επιβληθούν τα αντίστοιχα πρόστιμα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο Δήμος Καλαβρύτων καταβάλλει προσπάθειες, ώστε το πρόβλημα ύδρευσης να λυθεί οριστικά, καθώς προβλέπεται να κατασκευαστεί μια δεξαμενή δυναμικότητας 200 κυβικών μέτρων νερού με σύστημα τηλεμετρίας για την εξ αποστάσεως καταμέτρηση της κατανάλωσης, ενώ θα αντικατασταθούν και τα υφιστάμενα ρολόγια νερού. Το σχέδιο του έργου δείχνει πως έτσι θα μπει ένα τέλος στα προβλήματα επάρκειας νερού και παράλληλα, με την τηλεμετρία θα γίνεται έλεγχος διαρροών και σπατάλης νερού.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

seismos 1
panepistimio patron ktirio prytaneias
κορονα
ΦΩΤΙΑ ΣΟΥΛΙ ΠΑΤΡΑ 2