Καμία εμπιστοσύνη στους «αντισυστημικούς» με χιλιόμετρα στην υπηρεσία του συστήματος

Της Αγγελική Ξυδία, Δικηγόρος – υποψήφια βουλευτής Αχαΐας ΚΚΕ.

Στις εκλογές της 21ης Μαΐου, σχεδόν από το πουθενά, εμφανίστηκε κοντά στο όριο εισόδου στη Βουλή το κόμμα «Πλεύση Ελευθερίας», με επικεφαλής τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία μάλιστα εμφανίστηκε μεταμορφωμένη από «σιδηρά κυρία» σε γλυκιά ύπαρξη, που στέλνει αγάπη και καρδούλες σε όλους!

Τα κόμματα «διάττοντες αστέρες» δεν είναι νέο φαινόμενο. Το πολιτικό σύστημα παράγει κατά καιρούς τέτοιου είδους, ώστε να ενσωματώνει την αγανάκτηση και την απογοήτευση, οδηγώντας την σε ανώδυνα κανάλια.

Τα κόμματα αυτά εμφανίζονται συνήθως ως αρχηγικά, με μπροστάρη κάποια «ισχυρή» προσωπικότητα, πουλάνε φανφάρες και μεγάλα λόγια (συνήθως αόριστα), ενώ τις περισσότερες φορές, στην πορεία προσκολλώνται σε όποιο μεγαλύτερο κόμμα έχει έλλειψη εδρών για να σχηματίσει κυβέρνηση.

Κόμματα και σχηματισμοί θνησιγενείς, που τροφοδότησαν εκ νέου την απογοήτευση, οδηγώντας τους ψηφοφόρους ξανά στα κόμματα «πυλώνες».

Ενα τέτοιο δημιούργημα είναι και η «Πλεύση Ελευθερίας». Κανείς δεν γνωρίζει τις θέσεις της για κανένα ζήτημα. Ο λόγος της κ. Κωνσταντοπούλου και η διακήρυξη του κόμματος, περιλαμβάνουν γενικολογίες και αόριστες φράσεις, διανθισμένες με λέξεις που «χαϊδεύουν αυτιά», όπως μνημονιακή δεσποτεία, ευρωγραφειοκρατία, χρεοκρατία, τραπεζοκρατία, ολιγαρχικό διαπλεκόμενο κατεστημένο κ.τ.λ.

Μιλάμε για ένα κόμμα, που δεν δεσμεύεται σε τίποτα και σε κανέναν, που μπορεί να «συγγενέψει» με κόμματα πάσας κατεύθυνσης και απόχρωσης και τέτοιου είδους φρασεολογία, που εμφανίζεται «συγκρουσιακή», επί της ουσίας θολώνει το τοπίο των ευθυνών, έχει αταξική προσέγγιση και στο παρελθόν «φούντωσε» ακροδεξιά και αντιδραστικά μορφώματα.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν «φύτρωσε» παραμονές εκλογών. Μόνο ως ανέκδοτα μπορούν να εκληφθούν φράσεις της, «δεν μπορούν να μιλάνε σαν να μην έχουν κυβερνήσει Τσίπρας, Μητσοτάκης, Ανδρουλάκης» και «ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο καταλαβαίνει ότι αυτοί που έχουν κυβερνήσει δεν θα κάνουν κάτι διαφορετικό τώρα», τη στιγμή που η ίδια ήταν σημαίνον στέλεχος στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ! Μόνο ως φάρσα μπορεί να εκληφθεί η αντιμνημονιακή φρασεολογία της, τη στιγμή που έχει τεράστιες ευθύνες για το 3ο μνημόνιο, στηρίζοντας τη «συμφωνία – γέφυρα» για παράταση του 2ου , την κλοπή αποθεματικών για αποπληρωμή του χρέους και αντιλαϊκά μέτρα. Ταυτόχρονα, έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην εξαπάτηση του λαού, στο να πιστέψει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν δήθεν συγκρουσιακή δύναμη, που θα έσκιζε τα μνημόνια.

Ως πρόεδρος της Βουλής, διακρίθηκε στο φλερτ με τους φασίστες, φλερτ που απ’ ότι βλέπουμε κρατάει μέχρι και σήμερα. Είναι, τουλάχιστον υποκριτικό, να γυρίζει σήμερα σε χωριά της Αχαΐας, ιδιαίτερα δε της Αιγιάλειας, προσπαθώντας να ψαρέψει σε θολά νερά και να αποσπάσει την ψήφο απλού κόσμου, καμουφλάροντας τις αντιλαϊκές θέσεις της.

Ο λαός της Αχαΐας και όλης της Ελλάδας, δεν πρέπει να ξεγελαστεί από κινήσεις φθηνού εντυπωσιασμού και τον θολό αντισυστημισμό, που οδηγεί ντουγρού στις αγκάλες του συστήματος. Κανείς δεν πρέπει να ξεγελαστεί, νομίζοντας ότι η είσοδος τέτοιου είδους κομμάτων στη Βουλή, μπορεί να αποδυναμώσει τη ΝΔ. Αντίθετα, η συστημική αντιπολίτευση που θα ασκήσουν, θα δώσει «αέρα στα πανιά» της κυβερνητικής πολιτικής.

Στις εκλογές της 25ης Ιούνη πρέπει να δυναμώσει ακόμα περισσότερο το ΚΚΕ, η μόνη δύναμη που έχει αποδείξει ότι είναι απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση και πως όση δύναμη του δώσει ο λαός, θα την καταθέσει στους εργατικούς – λαϊκούς αγώνες.

Μόνο το ΚΚΕ θα είναι 100% λαϊκή μαχητική αντιπολίτευση, μέσα και έξω από τη Βουλή.

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ