«Καμίνι»… τα Καμίνια: Ο νέος δρόμος, το νεκροταφείο και το μνήμα του Γιώργου Σπαθαράκη

«Θα κάτσω μπροστά από τον τάφο του, να μην τον ξηλώσει η μπουλντόζα!». Το ξέσπα της χήρας του Γιώργου Σπαθαράκη.

«Καμίνι»... τα Καμίνια: Ο νέος δρόμος, το νεκροταφείο και το μνήμα του Γιώργου Σπαθαράκη

Νέος δρόμος περνά – με βάση το σχέδιο που έχει γίνει – από το Νεκροταφείο στα Καμίνια της Πάτρας και οι κάτοικοι έχουν εξοργιστεί.

Η εφημερίδα «Πελοπόννησος» παρέλαβε επιστολή από την γνωστή δημοσιογράφο και χήρα του εκδότη Γιώργου Σπαθαράκη, στην οποία αναφέρεται σε «ευθεία πρόκληση και προσβολή της μνήμης τεθνεώτων»!

«Καμίνι»... τα Καμίνια: Ο νέος δρόμος, το νεκροταφείο και το μνήμα του Γιώργου Σπαθαράκη

Σύμφωνα με την μελέτη η οποία έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια, ο δρόμος θα περνά μέσα από το Κοιμητήριο, το οποίο αναγκαστικά θα πρέπει να «μετακινηθεί»!

Η Αγγελική Ανυφαντή – Σπαθαράκη ξεσπά και δηλώνει ότι δεν πρόκειται να συναινέσει και μάλιστα «δίνει ραντεβού με τη μπουλντόζα στο χώρο».

Στο πλευρό της βρίσκονται δημότες, πολλοί συνάδελφοι και φίλοι του αείμνηστου πρωτεργάτη των εφημερίδων «Γεγονότα» και «Εβδομάδα» της Πάτρας, αφού το οδικό έργο «συναντάται» με τμήμα του Νεκροταφείου και οι οικογένειες των ενταφιασμένων καλούνται να ξεθάψουν προσφιλή τους πρόσωπα!

ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΕΣΠΟΤΗ
Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία της κ. Ανυφαντή, εκπρόσωπος του αρμόδιου υπουργείου Υποδομών, φέρεται να επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο και να εξασφάλισε την συγκατάθεσή του για το ξήλωμα των τάφων! Το γεγονός αυτό προκάλεσε τη δυσφορία των θιγομένων κατοίκων, ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως έχει φθάσει στη Ιερά Μητρόπολη και σχετική επιστολή διαμαρτυρίας.

Η ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ
Από την άλλη πλευρά οι εμπλεκόμενοι εργολάβοι ισχυρίζονται ότι ο συγκεκριμένος χώρος έχει απαλλοτριωθεί από το 2007-2008, όμως οι καταγγέλλοντες αναφέρουν πως, δεν υπάρχουν έγγραφα που να απόδεικνύουν κάτι τέτοιο. «Αν υπήρχε απαλλοτρίωση, τότε πως η Εκκλησία των Καμινίων διέθετε τάφους μέχρι και πριν από 4 μήνες» αναρωτιούνται.

Στον αγώνα συμμετέχει και η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου, αφού εκεί πριν λίγες ημέρες… ενταφίασε τον πατέρα της.

ΤΟ «ΓΡΑΜΜΑ»ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ
Η Αγγελική Ανυφαντή ανέφερε σχετικά με το θέμα: «Μας ζητούν να ξανακηδεύσουμε τους νεκρούς μας και μάλιστα με έναν απαράδεκτο τρόπο. Μας απειλούν με εισαγγελικές παραγγελίες, ενώ είμαστε οι μόνοι που δεν φταίμε. Δεν έχουμε καμία έγγραφη επίσημη ενημέρωση για τη νομιμότητα όλης αυτής της διαδικασίας.
Υπάρχει νόμιμη και τελεσίδικη απαλλοτρίωση του χώρου; Υπάρχει ακριβές σχέδιο για το ποιο και πόσο είναι το τμήμα του Κοιμητηρίου που θα γίνει η “εισβολή”; Γιατί μας παραχωρούσαν τάφους αν γνώριζαν ότι ο χώρος είναι απαλλοτριωμένος; Πόσοι εν τέλει είναι οι τάφοι που πρέπει να εκκενωθούν; Αρχικά μας μιλούσαν για 6, τώρα μας λένε 9 και τι άλλο επίκειται; Δηλώνω απερίφραστα ότι: Δεν έχω κανένα σκοπό και στόχο να φέρω εμπόδια στο έργο. Ομως απαιτώ πλήρη νομιμότητα, σεβασμό στον ιερό χώρο, στους νεκρούς μας και στον πόνο των οικογενειών τους. Και σε αυτό το σημείο παρακαλώ τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο να επανεξετάσει τη στάση του. Για ένα τόσο μεγάλο έργο, με προοπτική 100ετίας και πλέον, δεν μπορεί κάποιοι να τσιγκουνεύονται στο να λύσουν τεχνικά το πρόβλημα…».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ