Καράμπελας και Τσαϊρέλης ανακρίθηκαν από την «Π»

Καράμπελας και Τσαϊρέλης ανακρίθηκαν από την «Π»

Συμφωνούν οι συμπαίκτες πέρυσι στη Λάρισα  και αντίπαλοι φέτος στο ντέρμπι ο πλεϊμέικερ του Απόλλωνα, Ζώης Καράμπελας και ο έμπειρος φόργουορντ του Προμηθέα, Μιχάλης Τσαϊρέλης.

 

Κάναμε και στους δύο μία «10άδα» ερωτήσεις και οι απαντήσεις τους έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Οι ερωτήσεις:

1-Νοιώθετε την αύρα του ντέρμπι στην καθημερινότητα σας στην πόλη;

2-Με ποιο άλλο ντέρμπι που έχετε παίξει θα το παρομοιάζατε;

3-Που θα κριθεί;

4-Αν ζητούσα ένα στοιχείο, ποιο πιστεύετε ότι θα κάνει τη διαφορά;

5-Αγωνιστικά μπορεί η μία ομάδα να εκπλήξει την άλλη;

6-Αν σας ζητούσα να σκιαγραφήσετε τον αντίπαλο (Προμηθέα-Απόλλωνα αντίστοιχα) τι θα απαντούσατε;

7-Συμπαίκτες πέρυσι σε άλλη πόλη, τη Λάρισα, αντίπαλοι φέτος στην Πάτρα. Ποιες είναι οι σχέσεις σας;

8-Θα παίξει ρόλο ότι ο Προμηθέας προέρχεται από ένα απαιτητικό μεσοβδόμαδα παιχνίδι με την Παρί, που ναι μεν κατανάλωσε πολλή ενέργεια, αλλά παράλληλα πανηγύρισε τη μεγάλη νίκη σφραγίζοντας το πλεονέκτημα έδρας στην επόμενη φάση του Eurocup;

9-Λογικά το γήπεδο θα γεμίσει, θα είναι αυτό ένα στοιχείο που ενδεχομένως να αποτελέσει παράγοντα του αγώνα;

10-Η Πάτρα είναι η μοναδική πόλη στην Ελλάδα, εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης, που έχει δύο ομάδες στη μεγάλη Κατηγορία και αρκετές σε μικρότερες Εθνικές Κατηγορίες. Αισθάνεστε την αγάπη της ίδιας της πόλης για το μπάσκετ;

 

Καράμπελας και Τσαϊρέλης ανακρίθηκαν από την «Π»

ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΑΪΡΕΛΗΣ

Οι απαντήσεις του Μιχάλη Τσαϊρέλη:

1)Για να είμαι ειλικρινής λόγω των υποχρεώσεων δεν κυκλοφορώ πολύ το τελευταίο διάστημα. Ομως ναι, είναι γνωστή η σημασία του παιχνιδιού και για τις δύο ομάδες.

2) Δεν θα το παρομοίαζα με κάποιο συγκεκριμένο. Είναι κλασικό ντέρμπι ομάδων της ίδιας πόλης, όπως στη Θεσσαλονίκη ή στην Αθήνα.

3)Ο Απόλλων θα γεμίσει το γήπεδο του και η ενέργεια θα παίξει μεγάλο ρόλο. Αν δεν βγάλεις ενέργεια σε τέτοια παιχνίδια είσαι χαμένος. Θεωρώ ότι από το ξεκίνημα θα φανεί που θα πάει το παιχνίδι.

4) Στο μπάσκετ δεν κυριαρχεί ένας παράγοντας, αλλά υπάρχει συνδυασμός. Είναι πολλά τα στοιχεία, δεν μπορώ να σταθώ σε ένα μόνο.

5)Μπορεί να συμβεί. Ο Απόλλων είχε χρόνο να ετοιμάσει κάποια άλλα πράγματα. Ομως και εμείς θα ετοιμάσουμε κάτι διαφορετικό. Αλλωστε στα τοπικά ντέρμπι δεν μπορείς να είναι σίγουρος για τίποτα. Δεν έχει σημασία ότι οι δυο ομάδες έχουν διαφορετικούς στόχους.

6)Ο Απόλλων προσπαθεί με πολλές συνεργασίες να βγάλει την καλύτερη επιλογή στην επίθεση. Είναι ομάδα που της αρέσει να ανοίγει το γήπεδο. Παράλληλα στην άμυνα έχει  στόχο να βάζει δύσκολα στους αντιπάλους του.

7) Οι σχέσεις μας είναι πάρα πολύ καλές. Είχαμε πολύ καλή συνεργασία πέρυσι στη Λάρισα και σε μπασκετικό επίπεδο και προσωπικά. Φέτος  έχουμε επικοινωνία, αν  και λόγω υποχρεώσεων δεν έχουμε βρεθεί αρκετά.

8)Η ιστορία έχει δείξει ότι εάν δεν υπάρξει σωστή αντιμετώπιση, έπειτα από μεγάλες νίκες έρχονται μεγάλες ήττες. Για το ενεργειακό κομμάτι, όταν είναι γνωστές οι υποχρεώσεις και τα δύο παιχνίδια την εβδομάδα όπως συμβαίνει με εμάς, υπάρχει διαχείριση από το τιμ της ομάδας.  Απλώς δεν μπορείς να γνωρίζεις την κατάσταση που θα βρεθείς από παιχνίδι σε παιχνίδι.

9)Ο κόσμος δίνει έξτρα ενέργεια στην ομάδα του. Είναι τελείως διαφορετικό να αγωνίζεσαι σε άδειο ή σε γεμάτο γήπεδο. Ολοι οι παίκτες θέλουμε να αγωνιζόμαστε σε γεμάτα γήπεδα, άσχετα εάν πρόκειται για εντός ή εκτός έδρας παιχνίδια. Αρέσει σε όλους, αλλά σίγουρα ο κόσμος βοηθά την γηπεδούχο ομάδα.

10) Χαιρόμαστε που η Πάτρα έχει τόσες πολλές ομάδες σε όλες τις Κατηγορίες. Αυτό είναι καλό για το μπάσκετ και την πόλη. Μάλιστα αρκετές είναι οι φορές, που και εμείς στον Προμηθέα παρακολουθούμε παιχνίδια μικρότερων Κατηγοριών και κυρίως παιχνίδια των ηλικιακών τμημάτων του Συλλόγου μας.

ΖΩΗΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ

Οι απαντήσεις του Ζώη Καράμπελα:

1)Σίγουρα πρόκειται για ένα αρκετά ιδιαίτερο παιχνίδι που το περιμένουν πολλοί! Ομως και εμείς το περιμένουμε.

2) Δεν θα ήθελα να το παρομοιάσω με κάποιο άλλο ντέρμπι. Εχει τη δική του ιδιαιτερότητα και αυτός είναι ο λόγος που είναι ξεχωριστό.

3) Ξεκάθαρα στην ενέργεια και στο πόσο το θέλει η κάθε ομάδα! Εμείς πάντως έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα.

4) Ενα βασικό κομμάτι όπως ανέφερα και πριν είναι αυτό της ενέργειας. Εκεί θα κριθούν πολλά, αλλά  όπως είναι φυσικό όχι τα πάντα.

5)Σαφώς και υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο. Παίζουμε μπάσκετ και πολλά μπορεί να συμβούν. Εμείς θα τηρήσουμε το πλάνο του προπονητή μας και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να πετύχουμε τον στόχο μας.

6) Ο Προμηθέας είναι μία συγκροτημένη ομάδα με πολλή ποιότητα,  στην οποία  αρέσει να επιβάλλει τον δικό της ρυθμό στα παιχνίδια. Εχει βαθύ ρόστερ και παίκτες με αθλητικότητα που μπορούν να κάνουν πολλά κάθε φορά στο παρκέ.

7) Ο Μιχάλης είναι ένα καταπληκτικό παιδί και έμαθα πολλά πέρυσι δίπλα του στην κοινή μας παρουσία στην Λάρισα. Είχαμε και έχουμε πολύ καλές σχέσεις! Είναι ένας έμπειρος παίκτης που στηρίζει τους νέους και προσπαθεί να τους βοηθήσει να βελτιώσουν το παιχνίδι τους.

8) Είναι δεδομένο ότι στο Ευρωπαϊκό παιχνίδι έδωσαν πολλά. Ομως όπως επισήμανα και προηγούμενα  ο Προμηθέας είναι μία ομάδα με βαθύ ρόστερ . Παράλληλα έχουν την εμπειρία, οπότε μπορούν να διαχειριστούν τη συγκεκριμένη κατάσταση.

9) Πιστεύω ότι ο κόσμος θα είναι για άλλη μία φορά δίπλα μας για να μας στηρίξει και τον ευχαριστούμε πολύ για τη βοήθεια του όλη τη χρονιά.  Σίγουρα η παρουσία του παίζει σημαντικό ρόλο. Κάθε φορά μας δίνει ώθηση και κίνητρο για την νίκη!

10) Η Πάτρα είναι μία πολύ μπασκετική πόλη με μεγάλη ιστορία και αγάπη στο άθλημα. Προσωπικά νοιώθω πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Μου αρέσει, περνάω πολύ ωραία και πραγματικά απολαμβάνω να ζω σε μια πόλη που αγαπά και δείχνει τόσο σεβασμό στο μπάσκετ.

 

 

 

 

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ