Καραμανλής από Ηλεία: Στο 5% η Πατρών – Πύργου, έχουμε βρει λύση και στην υπογειοποίηση του τρένου της Πάτρας

καραμανλής-εκλογές Στο Olympia Forum ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών

Για τη συμβολή των έργων υποδομής στην ανάπτυξη, μίλησε στο Olympia Forum ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, επισημαίνοντας πως, είτε ιδιωτικά είτε δημόσια, έχουν πολύ υψηλό μέρισμα, καθώς δημιουργούν μόχλευση κεφαλαίων, θέσεις εργασίας και τόνωση της τοπικής οικονομίας.
Ανέφερε, ότι σύμφωνα με τους ειδικούς, το Πάτρα – Πύργος έχει επηρεάσει θετικά εκατοντάδες διαφορετικά επαγγέλματα.

Καραμανλή

Ο Κ. Καραμανλής είπε επίσης ότι η υλοποίηση του Πάτρα – Πύργος είναι αυτή τη στιγμή σχεδόν στο 5% και τόνισε ότι το έργο, πέρα από την αναπτυξιακή πτυχή, αφορά και στην οδική ασφάλεια, την οποία ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, έχει θέσει στην πρώτη γραμμή. Σημείωσε μάλιστα ότι, για πρώτη φορά, διατέθηκαν 30 εκατ. ευρώ για παρεμβάσεις στον υφιστάμενο δρόμο.

Οσον αφορά στα σιδηροδρομικά έργα, ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι το Κιάτο – Αίγιο και το Ροδοδάφνη – Ρίο έχουν ξεκινήσει, ενώ μαζί με το οδικό έργο Πάτρα – Πύργος, θα δημοπρατηθεί και η σιδηροδρομική γραμμή.

«Εχουμε μία πολιτική κουλτούρα… όχι ‘’άστο να το κάνουμε αργότερα’’, αλλά ‘’το κάνουμε τώρα’’. Προσπαθούμε να ξεμπλοκάρουμε έργα όπως το Πάτρα – Πύργος, όπως τα σιδηροδρομικά. Εχουμε βρει λύση και στην υπογειοποίηση της Πάτρας» κατέληξε, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.