«Καρφιά» Τραμπ στον Μπάιντεν για την στάση του απέναντι στη Χαμάς
Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορεί τον Τζο Μπάιντεν ότι παίρνει το μέρος της Χαμάς
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε σήμερα (09/05/2024) τον Τζο Μπάιντεν ότι «παίρνει το μέρος» της Χαμάς στον πόλεμο με το Ισραήλ.
Παράλληλα ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε «ντροπή» τις απειλές του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν να σταματήσει την παράδοση ορισμένων όπλων στο Ισραήλ σε περίπτωση ισραηλινής επίθεσης στη Ράφα, την πόλη στη νότια Λωρίδας της Γάζας.
«Αυτό που κάνει ο Μπάιντεν για το Ισραήλ είναι ντροπή», δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος πρόεδρος στις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου σε μέσα ενημέρωσης, προτού μπει στην αίθουσα δικαστηρίου της Νέας Υόρκης όπου δικάζεται για την απόκρυψη της παράνομης πληρωμής στην πρώην πρωταγωνίστρια ερωτικών ταινιών Στόρμι Ντάνιελς. «Εγκατέλειψε τελείως το Ισραήλ», πρόσθεσε.
Ο Δημοκρατικός πρόεδρος προειδοποίησε χθες ότι «δεν θα παραδώσει» ορισμένα όπλα στο Ισραήλ, του οποίου οι ΗΠΑ είναι ο κύριος στρατιωτικός υποστηρικτής, ιδίως «βλήματα πυροβολικού», σε περίπτωση μεγάλης κλίμακας στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ισραήλ στη Ράφα.
Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Μπάιντεν θέτει δημοσίως όρους στην αμερικανική στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ, στον πόλεμο που διεξάγει κατά της Χαμάς στη Γάζα σε αντίποινα για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου του παλαιστινιακού ισλαμικού κινήματος στο νότιο Ισραήλ.
«Ο Τζο ο αχρείος παίρνει το μέρος των τρομοκρατών» της Χαμάς, είπε επίσης ο Τραμπ με ανάρτησή του στο δικό του μέσο κοινωνικής δικτύωσης Truth Social.
«Ο Μπάιντεν είναι αδύναμος, διεφθαρμένος και οδηγεί τον κόσμο κατευθείαν στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο», πρόσθεσε, λέγοντας ότι μόλις επιστρέψει στην εξουσία, «θα απαιτήσει ειρήνη μέσω ισχύος».
Υπό την προεδρία Τραμπ, οι ΗΠΑ γύρισαν την πλάτη στη λύση δύο κρατών, αναγνωρίζοντας μονομερώς την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Η αμερικανική πρεσβεία μεταφέρθηκε στην ιερή πόλη, προκαλώντας παγκόσμια κατακραυγή.
Εντούτοις, στις αρχές Απριλίου, ο υποφήφιος πρόεδρος των Ρεπουμπλικάνων υποστήριξε ότι το Ισραήλ «χάνει τον επικοινωνιακό πόλεμο» στη Γάζα, αναφερόμενος σε «φρικτές εικόνες» «βομβαρδισμών σε κτίρια» στον παλαιστινιακό θύλακα.
Διαβάστε επίσης:
Τι συμβαίνει τελικά με την Boeing; – Πληθαίνουν τα περιστατικά
Μάκης Γιατράς στον Peloponnisos FM 104,1: «Η Ευρωλίγκα σε ελληνική ομάδα!»
Eurovision 2024: Η ανάρτηση της Μαρίνας Σάττι λίγες ώρες πριν από τον β’ ημιτελικό
Ηλεία – Μαζική δηλητηρίαση: «Ένα μικρό κομμάτι προβατίνας φάγαμε και…» – Τι απαντά ο ιερέας
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Πότε πληρώνονται τα επιδόματα ΟΠΕΚΑ στα ΑΤΜ
Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε USB 3.0 και παλαιότερες θύρες;
Ακυρώνεται η παράσταση «Εγώ θα σας το πω!»
Γιατί σέρνεται το internet σου; Ο σίγουρος τρόπος να βρεις ποιος σου κλέβει Wi-Fi
Google Pixel 11: Έρχεται τον Αύγουστο με εκπλήξεις, νέα χρώματα και… τσιμπημένες τιμές!
Πάτρα: Το Πανεπιστήμιο υποδέχθηκε φοιτητές από την Κινεζική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών ΦΩΤΟ
Νομίζετε ότι το κατεψυγμένο κοτόπουλο δεν χαλάει; Δείτε τι λένε οι ειδικοί
Γιάννης Παπαμιχαήλ: Απαγορεύει τη χρήση του ονόματος και της εικόνας της Βουγιουκλάκη ΦΩΤΟ
