Κασσελάκης σε Γεραπετρίτη: «Δεν περιμένω να υποκλιθεί μπροστά στην τέχνη, αλλά τουλάχιστον ας την αφήσει στην ησυχία της»
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, τοποθετήθηκε στο θέμα με την ροζ ελληνική σημαία που φιλοξενείται σε έκθεση στο γενικό προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, και αποσύρθηκε κατόπιν παρέμβασης του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη.
«Η τέχνη επιτρέπεται να ‘παίζει’ ακόμη και με τα χρώματα των εθνικών συμβόλων, όταν θέλει να μεταφέρει ένα μήνυμα -από την αντίθεσή της στον ρατσισμό μέχρι την ενδοοικογενειακή βία», σημειώνει ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τονίζει ότι «αντίθετα, η εξωτερική πολιτική της χώρας μας δεν επιτρέπεται να παίζει με τα εθνικά θέματα ‘υποκλινόμενη’ -κυριολεκτικά και μεταφορικά- διότι αυτό είναι που προσβάλλει στην πράξη τα εθνικά μας χρώματα».
Ο κ. Κασσελάκης συνοδεύει την ανάρτηση του με φωτογραφία από ένα διάσημο έργο τέχνης, που δημιουργήθηκε πριν από 33 χρόνια (σ.σ. πρόκειται για έργο του Ντέιβιντ Χάμονς, με τίτλο African-American Flag, όπου τα χρώματα της σημαίας των ΗΠΑ αντικαταστάθηκαν με κόκκινο, πράσινο και μαύρο).
«Δεν περιμένω από τον κ. Γεραπετρίτη να υποκλιθεί μπροστά στην τέχνη, αλλά τουλάχιστον ας την αφήσει στην ησυχία της», σχολιάζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Διαβάστε επίσης
Πάτρα: Συνελήφθη νοσηλευτής για σεξουαλική κακοποίηση ασθενούς
«Γνωστός» στην Πάτρα ο συλληφθείς για τη δολοφονική επίθεση στο Γκάζι
Κάτω Αχαΐα: Θα κέρδιζαν 4 εκατομμυριών ευρώ από πλαστά διαβατήρια!
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Οδηγός αναγνώρισης: Ποια τσούχτρα τσιμπά και ποια είναι εντελώς ακίνδυνη
Υποσχέθηκαν ότι η ΑΙ θα άλλαζε τη ζωή μας οι άνθρωποι όμως λένε άλλα
Ο Σύλλογος Σοποτινών τον Δεκαπενταύγουστο ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ
Σχολικό Ημερολόγιο: Όλες οι αργίες για το έτος 2026-2027
Το Netflix κυνηγά YouTubers και το YouTube τους δίνει εκατομμύρια για να μην ανεβάζουν
Σακίρα – Κριστίνα Αγκιλέρα: Ακυρώθηκαν οι συναυλίες τους στο Άμπου Ντάμπι
Η πιο πλήρης λίστα για το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό
Αρκεί ένα κόλπο για να ξεγελάσεις τους AI agents και δεν χρειάζεται να είσαι χάκερ
